Z izobešenimi majicami v nigradovih barvah in glasnim hupanjem so se delavci Nigrada v avtomobilih trikrat peljali okoli Mestne občine Maribor. Z njimi je pred občino čakal tudi Marko Plečko.

Po službi so delavci Nigrada segli v svoje avtomobile in se z izobešenimi majicami nigradovih barv trikrat peljali okoli Mestne občine Maribor, da »izkažemo nejevoljo glede kadrovanja«. Pred občino se je tako pripeljalo okoli 40 vozil, ki so z glasnim hupanjem mariborskega župana Andreja Fištravca pozivali naj da soglasje za imenovanje Marka Plečka kot direktorja družbe Nigrad. A Fištravca pred delavce ni bilo, je pa z njimi na pločniku ob občini čakal Plečko.

»To, da so šli na ulice, dejansko izkazuje njihovo stisko. Mislim, da človeka ne prepričaš kar tako zlahka, da bi šel na ulico z nekim svojim protestnim dejanjem in na tak način izkazoval svojo stisko. Na neka način sočustvujem z delavci, v našem podjetju so zaposleni v povprečju stari nekje 50 let, imajo 20, 30, nekateri tudi 40 let delovne dobe. Gre za kader, ki je težko zaposljiv. Ti ljudje so na Nigradu pustili svoje življenje, skratka celo življenje so preživeli na Nigradu in jim ni vseeno. Ta shod je odraz tega,« je protest delavcev komentiral Plečko.

Na vprašanje, kaj meni, da je v ozadju novega cirkusa na Nigradu pa Plečko odgovarja: »Mislim, da je v ozadju najbrž veliko zgodb, ampak to zelo težko komentiram, to boste morali vprašati na drugi strani ceste.«

Plečko uživa zaupanje delavcev

Kot smo že poročali, veliko prahu v Nigradu in zainteresirani javnosti dviguje izbor direktorja družbe. Nadzorni svet je namreč med vsemi kandidati, ki so se prijavili na razpis za direktorja družbe, odločil za kandidata Marka Plečka, a župan Andrej Fištravec soglasja k imenovanju direktorja družbe ni podal. To je zmotilo zaposlene v Nigradu, ki so nezadovoljstvo izkazali tudi na zboru delavcev minuli petek in se tak tudi dogovorili o shodu: »Vsi zaposleni, ki smo bili prisotni na zboru delavcev smo se strinjali, da se je potrebno boriti za naše podjetje in na nek način izkazati nestrinjanje s protestom.«

Plečko več kot očitno uživa zaupanje delavcev, poslovanje pa naj bi se v času, odkar slednji vodi podjetje izboljšalo v primerjavi z lanskoletnim obdobjem. »Delovna sezona na gradbiščih je na višku, sklepajo se nove pogodbe in čas je tako manj primeren za prihod tretje osebe, ki bi se morala šele seznanjati z delovanjem družbe,« je včeraj Svet delavcev Nigrada še zapisal v sporočilu za javnost. Nadzorni svet podjetja je zato podal predlog, da se za vršilca dolžnosti Nigrada vendarle imenuje Marka Plečka, s čimer se strinjata tako sindikat kot tudi svet delavcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice