Vse kaže, da bo Marko Plečko vendarle ostal kot vršilec dolžnosti družbe Nigrad. Kljub temu bo jutri pred občino protest sindikata Nigrada.

V zadnjem času veliko prahu dviguje izbor direktorja družbe Nigrad. Nadzorni svet je med vsemi kandidati, ki so se prijavili na razpis za direktorja družbe, odločili, da je najboljši kandidat Marko Plečko, a soglasja k imenovanju direktorja družbe ni podal župan Andrej Fištravec.

To je zmotilo tudi zaposlene Nigrada, saj je sezona na gradbiščih na višku, zato je neprimeren čas za menjave direktorjev, saj Plečko družbo dobro pozna in v času vodenja podjetja, ni storil ničesar kar bi škodovalo Nigradu. V času vodenja je izboljšal poslovne rezultate in komunikacijo, je prepričan Sindikat in Svet delavcev Nigrada. Nadzorni svet je zato podal predlog, da se za vršilca dolžnosti Nigrada vendarle imenuje Marka Plečka, s čimer se sindikat in Svet delavcev strinjata.

»Vsaka trenutna menjava bi slabo vplivala na poslovanje in delo zaposlenih, zato prosimo nadzorni svet in vse lastnike Nigrada za podporo in delovanje v dobrobit podjetja, lastnikov, zaposlenih in koristnikov storitev,« je zapisal Svet delavcev Nigrada.

Jutri vendarle protest?

Ker se zaposleni na Nigradu niso strinjali z odločitvijo župana, da ne potrdi Marka Plečka za direktorja, je bil v petek na dvorišču podjetja sklican zbor delavcev, ki so svoje razočaranje nad dogajanjem tudi jasno izrazili.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi jutri sindikat Nigrada pred občino protestiral proti odločitvi Fištravca, da ne poda soglasja k imenovanju Plečka za direktorja družbe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice