Na Mariborinfo se je obrnilo več ogorčenih bralcev, ki trdijo, da jim je Nova KBM Maribor neupravičeno direktno bremenila osebne bančne račune. Spomnimo, da je lani do podobne napake prišlo na isti datum!

Na Mariborinfo se je obrnila bralka, ki trdi, da ji je Nova KBM osebni račun neupravičeno direktno bremenila za 47 evrov: »Iz banke so sporočili, da je prišlo do sistemske napake pri vseh, ki imajo trajnik ali pa so ga nekoč imeli. Za škodo, ki je nastala pa nimajo posluha, denarja še niso vrnili do sedaj.« 

In ni edina ...

Še en konkreten primer bralca iz Maribora, ki nas je kontaktiral v dopoldanskih urah, je precej nenavaden. Kot trdi Mariborčan, mu je Nova KBM z današnjim datumom poleg direktne bremenitve zneska na položnici za elektriko za marec 2018, osebni račun bremenila še za nekoliko nižji znesek položnice za elektriko za marec 2017. A to še ni vse. 

Omenjenemu Mariborčanu, ki je sicer tudi uporabnik spletne banke Nove KBM, je banka podobno neupravičeno dvojno direktno bremenitev izvedla za položnico naložbenega zavarovanja, ki ga prav tako plačuje preko »trajnika«.

Kot je zatrdil, je Nova KBM zgolj na njegovem računu naredila dva neupravičena odtegljaja, obvestila, pojasnila ali upravičila pa ni nobenega izmed njiju. Šele kasneje danes so uporabniki na spletni banki prejeli tole obvestilo ...

»Težave pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev

Spoštovani, 

obveščamo vas, da je danes prišlo do težav pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev, ki so se izvajale na današnji dan. Zaradi tega so bile nekatere stranke neupravičeno obremenjene za direktne obremenitve, ki niso več v veljavi. Težave so v odpravljanju, sredstva strank so varna, banka pa bo neupravičene bremenitve stornirala. 

Za morebitne nevšečnosti se vsem strankam iskreno opravičujemo. 

Vaša Nova KBM«

Kot nam je zatrdil omenjeni Mariborčan, neupravičeno odtegnjenega denarja na računu še vedno ni, zato zadevo rešuje sam. 

Lani do podobne napake na isti datum!

Nova KBM je imela težave pri obdelavi trajnikov, zaradi česar so številne stranke ostale brez denarja na računih, že 18. aprila lani. Po tedanjih pojasnili banke se uporabnikom ni prikazovalo dejansko stanje na transakcijskem računu. V praksi je to pomenilo, da je uporabnik trajnikov pri NKBM zjutraj na računu našel zajeten minus, ki je segal vse do negativnega limita. Trajniki so po nekaterih informacijah tako dolgo obračunavali položnico, dokler na računu ni bilo več denarja.

Na Novo KBM Maribor smo že naslovili novinarska vprašanja, v katerih med drugim sprašujemo, zakaj uporabniki o neupravičenih direktnih bremenitvah niso bili obveščeni in koliko je oškodovancev. Njihova pojasnila bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice