Nova KBM je imela danes težave pri obdelavi trajnikov, zaradi česar so številne stranke ostale brez denarja na računih.

Nova KBM je imela danes čez dan težave pri obdelavi trajnikov, zaradi česar se nekaterim komintentom po besedah banke ni prikazovalo dejansko stanje na transakcijskem računu. V praksi je to pomenilo, da je uporabnik trajnikov pri NKBM zjutraj na računu našel zajeten minus, ki je segal vse do negativnega limita. Trajniki so po nekaterih informacijah tako dolgo obračunavali položnico, dokler na računu ni bilo več denarja.

Kot so pred nekaj trenutki sporočili iz Nove KBM, je težava odpravljena: "Stranke, pri katerih računih je danes prišlo do tehničnih težav, obveščamo, da so te težave odpravljene in lahko poslujejo kot običajno. V čimkrajšem možnem času bomo v banki izvedli tudi direktne bremenitve, ki so zaradi nastalih okoliščin zastale, zato strankam v zvezi s tem ni treba storiti ničesar. Za nastale nevšečnosti se strankam opravičujemo."

Za dodatne informacije in pojasnila se lahko stranke obrnejo na svoje skrbnike oziroma bančnike v poslovalnicah ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 17 70 ali [email protected]

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice