DRI kot novi upravljavec mariborskega letališča ohranja prakso starega najemnika – šolanjem pilotov, ki med domačini ni preveč dobro sprejeto. V manj kot dveh tednih opravljenih že več kot 200 letov.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor je z 19. julijem po neuspešni zgodbi s kitajskimi investitorji v upravljanje prevzela državna družba DRI upravljanje investicij. Stroške upravljanja je tako prevzela država, novi upravljavec pa se s komercialnim delom letališča ne želi ukvarjati.

Mariborsko letališče bo tako še naprej brez rednih linij in bo bolj ali manj samevalo. V zadnjih tednih letališče poleg posameznih zasebnih letov beleži promet predvsem na račun nogometašev. Prejšnji teden so za pravo malo gnečo ob obisku ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek poskrbeli nogometaši švedskega AIK-a, danes pa so na Švedsko odleteli Mariborčani. 

V 12 dneh več kot 200 šolskih letov

Kljub samevanju in maloštevilnim potnikom pa je skoraj vsak dan na letališču precej pestro. Kako? S šolanjem pilotov, ki za nekaj sto evrov na dan več ur nepretrgoma krožijo nad Mariborom in okolico. Pri DRI so za Mariborinfo potrdili, da s prakso prejšnjih najemnikov z oddajanjem letališča v namene šolanja pilotov nadaljujejo.

Število opravljenih šolskih letov je bilo v prvih 12 dneh precejšnje, saj so zabeležili več kot 200 letov.

»Skupno število opravljenih letov v času od 19. julija do danes, do 13. ure, je 204,« razkrivajo na DRI. Od tega je bilo 203 letal splošnega letalstva, ki dosegajo največjo vzletno težo do 5,7 tone, in eno večje – Boeing 737-800.

Šolanje tik nad središčem mesta

Spomnimo, da so pozimi na nevzdržno stanje in onesnaževanje zaradi šolanja pilotov opozarjali krajani in predstavniki civilne iniciative Miklavž. »Letalo naredi ovinek nad centrom mesta in dela glavno linijo direktno čez mariborsko bolnišnico,« je opozarjala Simona Marko.

Predsednik Letalskega centra Maribor Tobias Filip je februarja opozoril, da šolanje pilotov onemogoča dejavnost letališča. »Šolanje lahko povsem zablokira letališče in našo dejavnost, ob tem pa še živcira prebivalce,« je bil oster.

Omejitve ne bo

V zadnjih dneh je bilo tako z mariborskega letališča opravljenih skoraj 20 šolskih letov na dan. DRI na vprašanje o tem ali bodo uvedli omejitev števila šolajočih letov odgovarja, da je »razpoložljivost letališke infrastrukture za izvedbo šolanj odvisna od siceršnjega prometa na letališču.« Ta pa je pičel, saj z mariborskega letališča trenutno občasno letijo le nogometne ekipe, sicer pa manjša zasebna letala, ki niti niso najavljena.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dejan_V (nepreverjen)

Če bi letališče normalno obratovalo, letala ne bi krožila nad centrom, pa tudi letov bi bilo mnogo manj kot 200. Da ne govorimo o prednostih in priložnostih, ki bi jih to prineslo Mariboru in regiji. Ampak hvala civilnim iniciativam in ostalim rovačem, predvsem Simoni Marko in Letalskemu centru, da so to preprečili. Res, svaka čast.

Kaktene? (nepreverjen)

Hocemo odskodnine!!!

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Večina teh "domačinov" se je priselila, ko je letališče že delovalo. Zdaj pa jim ne paše. Hočani in Slivničani imajo pa avtocestno vozlišče zraven. Tudi v Duplek so se prišleki naselili v bivšo strugo Drave, pa zdaj gnjavijo državo. Domačini, tisti pravi, imajo domačije na hribu in niso rinili v dolino. Če bi povsod te »domačine« poslušali, bi bili v kameni dobi. Zanimivo je, da v večjih mestih živijo zelo blizu letališč in je vsak dan 200 in več preletov pa so še vsi živi. Pri nas pa še mušji prdec nekoga moti. Ampak denar od države pa brez težav zahtevajo.

TilenA (nepreverjen)

Simona Marko, Tobias in ostale civilne iniciative, samo tiho bodite. Da vas ni sram. Vsako normalno mesto ima letališče, tu je pa zdaj to največji problem na svetu. Preselite se, če vas kaj moti, ne pa da terorizirate razvoj cele regije, sami pa razen mešanja dreka niste v življenju naredili nič od nič. Nevem, zakaj se sploh kdo ukvarja s temi voluharji... sprejet DPN za podaljšanje steze in začet gradit, pa rešeno.

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

TilenA, kaj pa onesnaženje ozračja in hrupa nad mestom te ne moti. Podaljšanje letališke steze in Kitajce nazaj v Maribor, da bodo imeli super bazo v Evropi !!!!! Bravo

In reply to by TilenA (nepreverjen)

TilenA (nepreverjen)

Z normalnim obratovanjem letališča bi bilo manj kot 200 letov, ti pa ne bi krožili nad mestom, kot sedaj, ampak samo pristali in vzleteli. Od tega bi nekaj imeli. Sedaj pa letala krožijo nad mestom, od tega pa nima noben nič, samo škodo. Bravo vrtičkarji res, svaka čast!

In reply to by Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Bombek (nepreverjen)

Letališče Edvarda Rusjana Maribor je z 19. julijem po neuspešni zgodbi s kitajskimi investitorji v upravljanje prevzela državna družba DRI upravljanje investicij. Stroške upravljanja je tako prevzela država, novi upravljavec pa se s komercialnim delom letališča ne želi ukvarjati...?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Največ je kriva vlada in ministrstvo, da ni prišlo do investicije s strani Kitajcev, ker ni izpolnilo to kaj je obljubilo, da bodo v 5 mesecih sprejeli prostorski načrt..! Minilo pa je 2 leti od same obljube..! Zdaj pa sami krijejo stroške obratovanja prej so pa vsak mesec zaslužili 95.000,00 EUR- ov..! kar skupno nanese okoli 280.000,00 EUR- ov stroška..!

Starejše novice