FOTO: Jan Rozman
Mestna občina Maribor ni več mladim prijazna občina, čeprav je imela naziv in certifikat podeljen vse do leta 2021.

Inštitut, ki podeljuje certifikat občinam, je prejšnji teden Mestni občini Maribor vročil sklep o odvzemu oziroma zamrznitvi certifikata in naziva, ki bi ga Mestna občina Maribor sicer nosila do leta 2021, je včeraj sporočil predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor Matic Matjašič.

Izgubili naziv zaradi neizpolnjevanja obveznosti

Na ogroženost statusa mladim prijazne občine v mariborskem mladinskem svetu opozarjajo že dalj časa. Mestna občina Maribor je bila sicer med prvimi občinami v Sloveniji, ki je prejela certifikat in naziv »Mladim prijazna občina«. Mestni svet je na predlog Fištravca februarja 2016 soglasno s številnimi podpornimi besedami sprejel Lokalni program za mlade v Mestni občini Maribor za obdobje 2016-2021, konec leta 2016 pa je občina vložila še prijavo za podaljšanje certifikata Mladim prijazna občina. V obeh dokumentih so navedeni konkretni ukrepi h katerim se je zavezala Mestna občina Maribor, a teh ni izpolnila.

»Glavni razlog za odločitev je neizpolnjevanje obveznosti občine z ukrepi za mlade, pri čemer izpostavljajo kot kritično stanovanjsko problematiko, kjer Mestna občina Maribor ni izvedla nobenega od ukrepov, h katerim se je zavezala,« je poudaril Matjašič.

Podrobnosti odvzema certifikata in kaj to pomeni za mlade v Mariboru, bo Mestni Mladinski svet Maribor predstavil na današnji novinarski konferenci.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice