Damjan Murko kljub zbranim 5000 podpisom podpore ne bo postal uradni kandidat za predsednika republike. Odstopa zaradi groženj in v dobro svoje družine.

Štajerski mojster samopromocije Damjan Murko kljub zbranim 5000 podpisom podpore ne bo postal uradni kandidat za predsednika republike na letošnjih predsedniških volitvah. Murko je za Mariborinfo potrdil, da od predsedniške bitke odstopa, saj je bil deležen tudi groženj.

Ob tem je dodal, da mu največ pomeni velika podpora ljudi, ki jo je bil deležen v zadnjem obdobju. V svojem življenju meri višje, kot pa na funkcijo predsednika.

»Bilo je kar nekaj groženj. Zaradi moje družine in ljubega miru odstopam. Preveč je cirkusa okoli vsega in moji plani v življenju so višji, kot pa je postati predsednik republike. Ljudje so pa pokazali, da si me želijo in to mi največ pomeni,« je za Mariborinfo povedal Damjan Murko.

Bo poskusil na lokalnih volitvah?

Uradni kandidati na predsedniških volitvah za zdaj so Borut PahorMarjan ŠarecLjudmila Novak in Maja Makovec Brenčič. Dovolj podpore oziroma podpisov volivcev ali poslancev pa naj bi imeli tudi Romana TomcBoris Popovič in Angelca Likovič. Kandidaturo bo možno oddati do prihodnje srede, do 18. ure.

Damjan Murko je od predsedniške bitke, kot je sam povedal, odstopil zaradi številnih groženj in tudi svoje žene, ki njegovi kandidaturi ni bila najbolj naklonjena. Murko, ki je s svojo napovedjo kandidature in zbranimi podpisi zagotovo dosegel svoj namen, pa bi se po naših informacijah lahko prihodnjo jesen podal v bitko za mariborski županski stolček.

FOTO: Tibor Golob

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rick (nepreverjen)

Kretenu je zopet uspela epizoda samopromocije, pa čeravno v butasto smer...

Starejše novice