Damjan Murko je zbral potrebnih 5000 podpisov volivcev in ima vse pogoje, da postane uradni kandidat za predsednika republike.

Čeprav so mnogi dvomili, se zgražali ali zasmehovali, je Damjanu Murku uspelo. Kot je potrdil za Mariborinfo, je do včeraj zbral potrebnih 5000 podpisov podpore volivcev, ki so potrebni za vložitev kandidature za predsednika republike.

Za vložitev predpisov, da bi s tem postal uradni kandidat na predsedniških volitvah letošnjo jesen, ima čas do srede, do 18. ure. Zaenkrat Murko še ni odločen, če bo kandidaturo tudi oddal, mu pa ogromna podpora volivcev pomeni veliko.

»Globoka zahvala in poklon. Pokazalo se je, da je slovenski narod vendarle pameten in ve kaj je za njih res dobro,« sporoča Murko vsem svojim podpornikom.

»Murko za predsednika«

Njegovi podporniki so mu največkrat povedali, da bi bila slovenska estrada in tudi politična scena brez njega revna in da slabše kot je, ne more biti. »Veliko je bilo tudi vzklikov Murko za predsednika!«, pravi štajerski mojster samopromocije.

V morebitnem boju za predsedniški stolček se ne bo osredotočal na druge, saj konkurence ne čuti. »Nisem se niti pripravljal na to, kako bi se komu zoperstavil. Sem edinstven in najboljši!« je odločen Murko.

Za zdaj so uradni kandidati Borut Pahor, Marjan Šarec, Ljudmila Novak in Maja Makovec Brenčič. Dovolj podpore oziroma podpisov volivcev ali poslancev pa naj bi imeli tudi Romana Tomc, Boris Popovič in Angelca Likovič. Ali se jim bo pridružil še Damjan Murko pa bo znano do prihodnje srede.

FOTO: Tibor Gabor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ČakNo (nepreverjen)

Štajerski slavček? Morda srakoper, slavček pa nikoli.

Starejše novice