Družba SHS Aviation, ki ima v lasti Aerodrom Maribor, ima od petka zabeležene rezervacije na bančnih računih. V družbi trdijo, da je blokiran en račun in da je krivih le nekaj sto evrov terjatve.

Kot je razvidno iz registra pri Ajpsu, imata dva računa družbe SHS Aviation d.o.o. pri banki Intesa SanPaolo, odprta 6. 6. 2017, vpisani rezervaciji. Medtem račun pri Delavski hranilnici, odprt 27. 10. 2016, nima vpisanih bremen.

Čeprav nekatere evidence kažejo, da so blokirani vsi trije bančni računi lastnika najemnika mariborskega letališča, temu ni tako. Na dveh računih so vpisane rezervacije sredstev, ki so blokade, ki trajajo tri delovne dni. Blokada bančnega računa nastopi po štirih delovnih dneh.

Podatki z Ajpsa kažejo, da imata dva računa vpisani rezervaciji.

SHS Aviation je lastnik družbe Aerodrom Maribor, ki je najemnik Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Računi družb v lasti SHS Aviation Aerodrom Maribor in SHS Villa Mari niso blokirani, prav tako ne račun družbe Villa 1, ki je lastnik SHS Aviation.

Lastniki trdijo, da je blokiran le en račun

Za pojasnila smo se z vprašanji obrnili tudi na družbo SHS Aviation, od koder pa smo za zdaj prejeli le delna pojasnila, da naj bi šele danes dopoldne ugotovili blokado na enem izmed treh računov.

Da bi družba, ki je imela še v letu 2017 več kot 11 milijonov sredstev, šele po treh delovnih dneh ugotovila blokado na računu, je težko verjetno. Prav tako v družbi za zdaj očitno zanikajo evidence, v katerih so zabeležene blokade vseh treh računov.

Blokada le zaradi nekaj 100 evrov?

Iz SHS Aviation so za Mariborinfo sporočili, da je en izmed treh računov blokiran in sicer zaradi terjatve njihovega dobavitelja v vrednosti nekaj 100 evrov. Šlo naj bi za nezadovoljstvo z opravljeno storitvijo.

V kolikor je sporen znesek le nekaj sto evrov, to pomeni, da na blokiranih računih ni zadostnih sredstev za poravnavo te izvršbe.

Najemnine poravnane

Čeprav naj bi imeli v mesecu marcu sicer težave pri poravnavi mesečne najemnine za mariborsko letališče, so za Mariborinfo na ministrstvu za infrastrukturo sporočili, da so s strani Aerodroma Maribor poravnane vse tekoče najemnine za najem letališča.

Najemnina za mesec april je bila plačana 15. aprila, trenutno pa je še neporavnan račun za mesec maj, a zapade šele jutri.

Kot so nam pojasnili v SHS Aviation, naj bi prav danes družbi Aerodrom Maribor zagotovili sredstva za poravnavo majske najemnine.

Kaj pomeni blokiran račun?

Banka lahko račun blokira v kolikor je na računu imetnika evidentirano pomanjkanje sredstev za poplačilo njegove obveznosti. Z blokiranim računom ni mogoče poslovati oziroma odtegovati sredstev vse do višine sredstev obveznosti iz sklepa o izvršbi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Mr lee bo vse resil

Starejše novice