FOTO: Mediaspeed
Stečajni upravitelj Vinaga je po propadli prodaji kleti ameriškemu podjetniku s slovenskimi koreninami Jamesu Lukežiču razpisal novo dražbo. Izklicna cena ostaja 1,8 milijona evrov.

Potem ko James Lukežič kljub sklenjeni prodajni pogodbi ni poravnal kupnine za nakup Vinaga, je stečajni upravitelj Simon Prelogar za 22. februar razpisal novo dražbo. Vinagovo premoženje poleg stare kleti v središču Maribora zajema še novo klet v Košakih ter vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini.

Propadla zgodba z Lukežičem

Dražba bo potekala z zviševanjem izklicne cene, torej na isti način kot prejšnja dražba. Na takratni se je izklicna cena iz 1,80 milijona evrov zviševala za 20.000 evrov, na njej pa sta sodelovala Zag 2008 in Šampionka. Na koncu je 1,96 milijona evrov ponudila družba Zag 2008, ki jo je zastopala odvetnica Katja Peček. Ta je bila na dražbi v družbi ameriškega poslovneža slovenskih korenin Jamesa Lukežiča, ki naj bi bil kupec Vinaga.

Ta se je zavezal, da bo kupnino poravnal do 11. decembra, a tega ni storil niti po preteku 15-dnevnega zamudnega roka. Tako je stečajni upravitelj prekinil prodajno pogodbo z Lukežičem in razpisal novo dražbo.

Za sodelovanje na dražbi morajo potencialni kupci najpozneje dan pred dražbo vplačati 180.000 evrov varščine ali pa izročiti nepreklicno bančno garancijo v korist stečajnega dolžnika za morebitno plačilo pogodbene kazni, ki bi sledila neizpolnitvi obveznosti. Dražba bo izpeljana na sedežu stečajnega upravitelja v Ljubljani.

Tagi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice