Za razliko od občine, ki jo vodi, očitno hoteli Saše Arsenoviča z izdatno državno pomočjo nimajo finančnih težav. Iz Galerije Gosposke sporočajo, da so vsa pravila in postopki transparentni in javno objavljeni.

Znana mariborska restavracija Mak bo za dobre štiri milijone evrov zgradila nov nastanitveni obrat, država pa bo primaknila 1,7 milijona. Slabih 700 tisočakov državne pomoči bo deležen tudi Hotel City, na razpisu pa je bila za sofinanciranje izbrana tudi prenova hotela Draš. 

Gradnja prizidka Hotela Arena je ocenjena na 1,8 milijona evrov, od tega bo 766.000 evrov prispevala država.

»S prizidkom bomo dobili povečano kapaciteto hotela, torej dodatnih deset sob in pa povečali bomo celotno konferenčno multifunkcijsko dvorano spodaj, ki je namenjena tako poslovnim, kot športnim gostom in njihovim potrebam,« nam je povedal vodja Hotela Arena Nik Heler.
 

Največ denarja za županov Žički dvor

Skupna vrednost mariborskih projektov, ki jih bo sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je 15,6 milijona evrov. Največ je vredna izgradnja garni hotela Žički dvor, in sicer 4,4 milijona evrov.

Ta projekt pa je deležen tudi največje državne pomoči, 1,8 milijona evrov.

Državni denar za županovo podjetje, ne pa za prazen občinski proračun

Lastnik Žičkega dvora je podjetje Galerija Gosposka, ki je v stoodstotni lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča.

V času, ko se mariborska občina ubada s finančnimi težavami in županu ne uspe zagotoviti dodatnih državnih sredstev za občinski proračun, je torej za svoje podjetje dobil slaba dva milijona.

»V podjetju Galerija Gosposka smo izjemno veseli in ponosni, da smo bili na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti uspešni s prijavo projekta Izgradnja garni hotela Žički dvor,« so v izjavi zapisali v vodstvu podjetja Galerija Gosposka.

Galerija Gosposka: »Pravila in postopki so bili transparentni«

V županovem podjetju ob tem opozarjajo, da si že vrsto let z vlaganjem in razvojem na področju turizma in gastronomije prizadevajo k dvigu dodane vrednosti v turizmu v Mariboru in regiji.

»Na razpis se je lahko prijavil kdorkoli, ki je zadostoval razpisnim pogojem, vsa pravila in postopki so bili transparentni in javno objavljen, čemu bomo sredstva namenili in za kaj jih potrebujemo, pa smo obrazložili v razpisni dokumentaciji,« so še zapisali v Galeriji Gosposki.

Ob izgradnji novih nastanitvenih kapacitet sicer projekt županovega podjetja predvideva tudi garažno hišo.

Ponujena roka s strani države daje nov zagon

Državna pomoč sicer pomembno vpliva na to, ali se hotelirji odločajo za naložbe.

»Z neko podporo, z neko ponujeno roko s strani države je to dosti lažje tako za izvesti, kot tudi naprej za širitev ti da nek nov zagon za nadaljevanje poti, da vidiš da nisi na tej poti sam,« izpostavlja Nik Heler iz Hotela Arena.

Lent z novim županovim hotelom, a brez Dravske vile

Nov hotel mariborskega župana bo stal na lepšem Lentu, saj občina zadnje mesece ureja nabrežje Drave. Po njej sicer v prihodnje ne bo več vozila prepoznavna ladja Dravska vila.

»Sedanji župan je najprej odvzel pravico plovbe, potem pa tudi pravico priveza,« je jasen lastnik Dravske vile Marjan Krajnc.

Mogočna Drava brez ladje

Marjan Krajnc se trenutno dogovarja o prodaji ladje. Med možnimi lokacijami plovbe so med drugim Ptuj, Šmartinsko jezero, Beograd in celo hrvaški otok Pag.

»Ljubljana ima en potok, na katerem pluje več kot dvanajst ladij in jih je še premalo. Maribor ima eno mogočno reko, vendar tudi ta ena ladja v Mariboru je nekomu preveč,« pravi Marjan Krajnc.

Po zaključeni prenovi obrežja Drave tako Dravske vile po vsej verjetnosti več ne bo na Lentu.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
AnicaKLM (ni preverjeno)

Vas medij itak pljuva po vsem kar se nardi v Mb, bi bilo zanimivo pogledat kdo so vasi lastniki. Pa kaj ce je njegovo podjetje dobilo subvencijo, kako vezo ima to z obcino? Sej pa je prenovil hotel.

Zvegla (ni preverjeno)

ko se bo župan začel posvečat mestu in meščanom, bomo pa tudi njemu ploskali. samo za zdaj tega ni. kar se ureja je njemu v prid, ne pa meščanom. od nas pobira le dajatve in nam življenje otežkoča.

In reply to by AnicaKLM (ni preverjeno)

sherlock h (ni preverjeno)

Komentarji so izraz ljudstva in so zakonsko dovoljeni-ce vidijo prebivalci maribora v arsenovicu lopova in hinavskega zahrbtnega mafijasa-je to potrebno pluralno objaviti!!!!in prav je tako ,cenzura je protiustavna!!!narod arsenovica pac ne sprejema, se manj pa njegove lopovsje rabote ki unicujejo mesto maribor-kdo je spravil na kant mariborski proracun vas vprasam!!!????

In reply to by AnicaKLM (ni preverjeno)

Tafgooo (ni preverjeno)

Ne razumem žalovanja nad rjavečim železjem od Dravske vile. Se je kdo sploh pelal s tem?

Haja (ni preverjeno)

Saj tudi nič nisi videl, če si še, kot turist peljal z njo! 🤣 Peljala je itak samo do dvoetažnega mosta! Na desni fakulteta inEuropark, na levi pa zanemarjena okolica bivšega Koloseja. V Melju pa klavnica in ostala industrija. Res imaš kaj videti! Če pa ni bilo dovolj potnikov, pa itak ni peljala! Tako, da si potreboval srečo, da si lahko videl te mariborske znamenitosti!

In reply to by Tafgooo (ni preverjeno)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

SKOJEVCI KJE STE

55 (ni preverjeno)

Na razpis se je lahko prijavil "kdorkoli". Pomembno je samo , da si iz pravih mafijskih krogov in politično discipliniran....in da boš del sredstev dal v prave žepe.

Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

Razpisna sredstva za clane radikalne komunisticne levicarske stranke-SD katere clan je srbski mafijas!!!!ampak prijavil se je lahko vsak,ve povedati mafijas!!!!

In reply to by 55 (ni preverjeno)

pohorska kobra (ni preverjeno)

BRAVO 55,SE BOL ZIHER PA JE,DA SI CEFUR

nilferd (ni preverjeno)

Srbi ponovno okupirajo ropajo in unicujejo slovenijo!!!!!!oluja!!!!!!

In reply to by pohorska kobra (ni preverjeno)

Starejše novice