Foto: Bobo
Kongres SD ni potekal brez težav, prišlo je do napak pri preštevanju glasov za člane predsedstva stranke. Zaradi nesklepčnosti kongresa bodo ponovili tudi glasovanje za člane nadzornega odbora.

Gospodarski minister Matjaž Han je na sobotnem volilnem kongresu SD v Ljubljani v drugem krogu glasovanja premagal Milana Brgleza in tako na čelu stranke zamenjal dosedanjo predsednico in zunanjo ministrico Tanjo Fajon. 

Mandat za vodenje stranke so mu delegati podelili s 182 glasovi, medtem ko jih je Brglez prejel 172.

V stranki pravijo, da njegova zmaga kljub nekaterim napovedanih odhodom in stranke ni vprašljiva.

A kongres ni potekal povsem brez težav – zgodile so se namreč napake pri preštevanju glasov za člane predsedstva stranke. Dve glasovanji bodo morali ponoviti. Uradno se 15. volilni kongres stranke SD tako sploh še ni zaključil.

Napake pri preštevanju na kongresu SD, v drugi krog napačen kandidat

Kot poroča N1, je bil nekdanji vršilec dolžnosti generalnega tajnika stranke Matevž Frangež po razglasitvi rezultatov prvega kroga glasovanja s strani enega od kandidatov obveščen, da seštevek glasov zanj ne more držati, saj je bilo razglašeno, da ni prejel nobenega glasu. 

Kandidat, šlo je za Dejana Tulimiroviča, je povedal, da je glasoval sam zase, imel pa je tudi zagotovila vsaj še desetih ostalih članov, da so mu namenili glasove.

Predsednik komisije Tadej Cmerekar Komar je v izjavi za portal dejal, da so ugotovili, da se je napaka zgodila pri prepisu glasov v prvem krogu iz delovnega gradiva volilne komisije. Dodal je, da so napako ugotovili tudi pri seštevku glasov pri nekaterih drugih kandidatih.

Po poročanju portala se je zaradi napak pri preštevanju v drugi krog uvrstil napačen kandidat. Šlo naj bi za Samerja Khalila, medtem ko bi se moral naprej uvrstiti Denis Sarkić.

Kongresa zaradi nesklepčnosti niso končali

Malo pred polnočjo je predsednik volilne komisije stopil na oder in povedal, da bo zaradi napake pri seštevku glasov za moške člane predsedstva treba drugi krog glasovanja ponoviti

A tega niso storili v soboto, ker je zaradi pozne ure veliko članov že zapustilo kongres, poroča N1. Zaradi nesklepčnosti glasovanje tako ni bilo več mogoče. 

Glasovanji za člane predsedstva stranke in člane nadzornega odbora bodo ponovili, ko bo kongres znova sklepčen.

Komentarji (1)

pohorskisvizec

Potop sd !Han srednješolec!

Starejše novice