Skupina Triglav se zavzema za krepitev duševnega zdravja in podpira naše nogometaše.

Nogomet ni le igra, temveč čustvena preizkušnja, ki prinaša ogromno pritiska tako na igrišču kot izven njega. Nogometaši in nogometašice se soočajo z visokimi pričakovanji, poškodbami in različnimi osebnimi izzivi. 

Skupina Triglav skupaj z Nogometno zvezo Slovenije predstavlja pobudo #zVamiSmo, ki ozavešča o pomenu duševnega zdravja športnikov.

Duševno zdravje je temeljno za športnike 

Da je skrb za duševno zdravje nekaj, o čemer je treba (spre)govoriti na glas, je v pogovorih, ki so del pobude #zVamiSmo, potrdilo tudi deset nogometašev in nogometašic: Erik Janža, Vanja Drkušič, Žan Karničnik, Nino Žugelj, Špela Kolbl, Marcela Kos, Zala Meršnik, Dominika Čonč, Danijel Šturm in Bojan Jokić.

Bojan Jokić, nekdanji reprezentant, deli svojo izkušnjo: »Nogomet je čustvena igra. Veliko stvari, ki se zgodijo na igrišču, po tekmi prinesemo domov. Ko slišiš himno na svetovnem prvenstvu, je to velik ponos, a hkrati tudi velika odgovornost. Pomembno je, da imamo podporo bližnjih in psihologov, ki nam pomagajo pri soočanju s temi pritiski.«

Skrb za duševno zdravje je ključno za uspeh in dobro počutje športnikov vseh starosti. Pobuda #zVamiSmo želi približati pomen skrbi za duševno zdravje tako nogometašem in nogometašicam vseh starosti kot tudi njihovim družinam, navijačem in širši javnosti. 

Aktivnosti pobude vključujejo nasvete o soočanju s pritiski, zdravi tekmovalnosti, gradnji samozavesti in podpori ekipe.

Zakaj je pobuda #zVamiSmo pomembna?

Športniki se soočajo z različnimi vrstami pritiskov, ki izvirajo od staršev, trenerjev, navijačev ter iz lastnih pričakovanj. Preventiva pred duševnimi boleznimi je zato izjemno pomembna in pogosto je dovolj že iskren pogovor s seboj, bližnjimi ali strokovnjaki.

Pobuda vključuje znane slovenske nogometaše in nogometašice, ki delijo svoje izkušnje in nasvete. Sporočilo pobude je jasno: skrb za duševno zdravje ni tabu

Duševno zdravje je enako pomembno kot fizično, še posebej za športnike, ki se vsakodnevno soočajo z visokimi pričakovanji in pritiski. Zato pri Triglavu ustvarjajo okolje, kjer se lahko odprto govori o teh težavah in kjer je pomoč na voljo.

Luka Pušnik, direktor službe za korporativno komuniciranje v Zavarovalnici Triglav, poudarja: »Duševno zdravje je ključni element dobre psihofizične pripravljenosti. S pobudo #zVamiSmo želimo ozaveščati o pomenu skrbi za duševno zdravje ter poudarjati pomembnost medsebojne podpore.«

Skupina Triglav je ponosni partner Nogometne zveze Slovenije. Pridružite se jim in podprite svojo ekipo – na igrišču in izven njega. Skupaj za zdravje. Skupaj za uspeh. #zVamiSmo!

Več informacij o pobudi in nasvetih za duševno zdravje najdete na spletni strani pobude

Starejše novice