Naši malčki večino dneva preživijo v copatih, ti pa lahko vplivajo na hojo in formacijo stopala. Preverite, kaj morate upoštevati pri nakupu otroških copatov.

Otroci v copatih preživijo veliko svoje mladosti, zato ni vseeno, kaj imajo obuto na stopalih.

Od kakovosti in ergonomije obutve sta odvisna pravilna hoja in gibanje kasneje v življenju.

Od udobja je odvisno to, kako radi jih bodo nosili, od kakovosti pa to, kako dolgo. Še posebej v zgodnjem otroštvu je pomembno, da udobni otroški copati ne ovirajo razvoja otrok.

V nadaljevanju preberite ključne značilnosti, ki jih morajo imeti mehki šolski copati. 

Mehki in udobni

Mehki otroški copati z gumico so že od nekdaj sinonim za šolske copate. Številni otroci na stopalih ne marajo copat, zato je še toliko bolj pomembno, da so ti takšni, da imajo občutek, kot da nimajo obuto nič. Udobje naj bo na prvem mestu, takoj za njim pa funkcionalnost. Pri udobju je poleg mehkobe pomembno tudi, da so topli, vendar da se obenem otroška noga ne poti v njih. 

Kakovostni in trpežni

Ker otroci v copatih hodijo, tekajo in izvajajo različne norčije, morajo ti biti izdelani kakovostno in trpežno, da kljubujejo vsem otroškim vragolijam. Imeti morajo gumijast in nedrseč podplat, da jih med hojo ne motijo ali se sezuvajo, pa naj bodo zaprti, na gumico.

To je še posebej pomembno pri manjših otrocih, ki temu, kaj imajo na stopalih, ne polagajo veliko pozornosti. Poleg tega morajo copati biti izdelani iz materialov, ki se ne obrabijo, strgajo ali raztegnejo.

In eden izmed najboljših so usnjeni otroški copati, v katerem noga poleg vsega omenjenega tudi diha, kar preprečuje nastanek neprijetnih vonjav.  

Unikatni 

Če bi iskali največkrat izgubljeno stvar v šoli, bi copati bili zagotovo na vrhu seznama. Otroke skrbijo in zanimajo veliko bolj pestre stvari, zato šolske copate velikokrat izgubijo ali jih zamenjajo s vrstniki.

Da se to ne bo dogajalo, jim izberite unikatne copate, ki jih bodo imeli samo oni in nihče drug. Ne samo, da boste tako točno vedeli, kateri so njihovi, prikupni in barvni motivi na copatih jih morda tudi prepričajo, da jih bodo raje nosili. 

Kje kupiti kakovostne šolske copate? 

Če povzamemo, otroški copati morajo biti udobni, prijetni za nošenje, kakovostne izdelave in takšni, da otroci takoj vedo, kateri so njihovi. Vse to so tudi topli otroški copati Brodi.

Gre za ročno izdelane copate in druge usnjene izdelke, ki se ponašajo tudi s certifikatom domače in umetnostne obrti.

Poleg različnih modelov otroških usnjenih copat vrhunske izdelave je njihova prednost tudi ta, da so vsi otroški copati izdelani ročno, mogoče pa je naročiti tudi popolnoma unikatni izdelek s poljubnim motivom, barvo, vzorci ali napisom. Široko ponudbo si oglejte na spletnem mestu Brodi.

Komentarji (0)

Starejše novice