Slika je simbolična.
Bliža se najbolj zaljubljeni praznik. Zbrali smo nekaj predlogov, kje lahko valentinovo preživite v Mariboru in okolici.

V Sloveniji na ta dan praznujemo god svetega Valentina, prvega pomladnega svetnika, zato se po starem kmečkem koledarju ta dan tradicionalno prične delo v vinogradih in vrtovih. Na ta dan naj bi se ženili tudi ptički.

Valentinovo kot dan zaljubljencev smo začeli praznovati šele v sodobnem času. Da pa bo ta dan nekaj posebnega, smo za vas zbrali nekaj predlogov, kam se lahko opravite z boljšo polovico ali s prijatelji.

V Europark Maribor, Nero Caffè, na latino ritme ali na ljubezenski tek

V mariborskem Europarku bo od 9. do 14. februarja Valentinov sejem, na katerem lahko izbirate med pestro ponudbo unikatnih izdelkov.

Bi radi zamigali v vročih ritmih? Želite presenetiti svojo boljšo polovico? Nero Caffè Maribor vabi na Valentinov Salsa in Sensual večer v soboto, 11. februarja, ob 20.00.

Tudi Festivalna dvorana Lent bo v vročih latino ritmih. V soboto, 11. februarja, ob 20.00 tja prihaja Davor Radolfi s skupino Ritmo Loco.

Ljubezenski tek LoveRun bo prvič obiskal tudi Maribor. Vabljeni sami ali v paru v Ledno dvorano Maribor, da otvorite tekaško sezono odprtih src! Štart bo v nedeljo, 12. februarja, ob 11.00.

Valentinovo v kinu ali na večeru slamovske poezije

Valentinovo bodo v Cineplexxu obeležili s popolnim romantičnim doživetjem v družbi čokoladne praline Lindor. Vabljeni na Valentinovo v kinu od 15. ure dalje.

Večer slamovske poezije Ožuljeni jezik z gostjo Nežko Struc se bo odvijal v torek, 14. februarja ob 14.30. Vabljeni v Vetrinjski dvor na prvi Ožuljeni jezik v letu 2023.

Mehiška telenovela ali Nina Pušlar? Oboje!

Nekaj drugačnega pa pripravljajo v KGB Maribor. Vabljeni na mehiško telenovelo z naslovom Valentinovo za zamudnike, ki se bo odvila premierno ter zadnjič 16. februarja, ob 20.00.

Veliki Valentinov koncert pripravljajo v petek, 17. februarja, v Dvorani Tabor. Nastopila bo Nina Pušlar z gosti.

Valentinov operni koncert, Kurentovanje in Severina

V nedeljo, 12. februarja, ob 18.00, v Dominikanskem samostanu na Ptuju pripravljajo Valentinov operni koncert L'Amore, kjer boste lahko uživali ob čudoviti operni glasbi.

V sklopu Kurentovanja bo 14. februarja Valentinov koncert s Tomislavom Bralićem in Klapo Intrade. Vabljeni v Karnevalsko dvorano Campus Sava Ptuj ob 20.00.

Že 10. jubilejni koncert ob dnevu zaljubljenih bo v ŠIC Ljutomer. Nastopila bo vsem poznana hrvaška superzvezdnica Severina z gosti, Grupo Kumovi. Koncert se bo pričel v soboto, ob 21.00.

Preživite najbolj zaljubljeni dan (in vikend) na eni izmed prireditev, radi se pa imejte celo leto. Za druge dogodke ob valentinovem spremljajte koledar dogodkov na Mariborinfo.

Starejše novice