V Maribor prihaja prvi Mednarodni dvodnevni festival Čilija in Čokolade, ki se bo odvijal med 23. in 24. marcem na Trgu Leona Štuklja.

Sanje vsakega ljubitelja čokolade se bodo uresničile med 23. in 24. marcem, ko se bo na trgu Leona Štuklja v Mariboru pričel Mednarodni festival Čili & Čokolada.

V Maribor prihaja več kot 35 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine. Predstavili bodo slastne in pikantne izdelke, obiskovalce pa popeljali na posebno pikantno in sladko avanturo, na kateri bodo lahko tako okušali, kot tudi soustvarjali.

Organizatorja festivala, FACTUMEVENT iz Maribora in Moja Čokolada.si iz Ljubljane, obljubljata, da bodo ljubitelji čokolade izvedeli vse, česar do zdaj še niso vedeli o čokoladi in čilijih.

Si upate sprejeti izziv izklesanja čokolade ali poslikave telesa s čokolado?

V petek, 23. marca, se bo odvilo tekmovanje v najboljši čili omaki, v soboto, 24. marca, pa se bodo umetniki pomerili v klesanju čokolade. V večernem času obiskovalce čaka še čokoladna poslikava ženskih teles.

Najboljše v klesanju čokolade čakajo tudi privlačne sladko-pikantne nagrade.

Ste že kdaj pokusili čokoladni golaž?

Sobota bo namenjena mamam. Za njih bodo organizatorji prvič v Sloveniji skuhali čokoladni golaž, ki ga bo pripravljal mojster čokolade Gorazd Potočnik, znanje pa bo prenašal tudi na dijake Srednje šole za gostinstvo in
turizem Maribor.

Za vse ljubitelje čilija in čokolade bodo na voljo tudi čokoladne fontane, pogovori z mojstri čokolade, tekmovanje v hitrostnem jedenju čokolade, delavnice kiparjenja s čokolado, različne čili omake, čili posipi, tekmovanje za izbor najboljše čili omake in še marsikaj sladko-pikantnega.

Starejše novice