Slika je simbolična.
Kdo ne pozna edinstvenega namaza Nutella? Kozarec odslej nosi tudi motiv Maribora! Vam je všeč?

Nutella je izdala novo omejeno serijo kozarcev z devetimi motivi, ki prikazujejo bogastva Slovenije. Med njimi pa je tudi kozarec z motivom štajerske prestolnice.

Vsak kozarec je enkraten in prikazuje prikazuje kulturno dediščino Ljubljane, Maribora in Pirana, ter naravne lepote Goriških Brd, gorske lepotice Gorenjske, Bleda, Bohinja in Soče.

Avtor fotografij z naravnimi, kulturnimi in zgodovinskimi motivi Slovenije je izkušen fotograf Matej Kastelic, ki kreativno energijo in navdih za svoje delo črpa prav iz kulturnih in naravnih lepot svoje dežele.

Kako je videti nov motiv Maribora?

Vir: Spletna stran Nutella

»Mesto Maribor se nahaja ob reki Dravi, v objemu zelenih pohorskih gozdov in slikovitih vinorodnih hribov. To očarljivo mesto je upravno središče regije Štajerska, njegova bogata zgodovinska in kulturna dediščina pa sega nazaj vse do srednjega veka.

Maribor svoje prebivalce in goste pritegne z bogato gastronomsko ponudbo, s festivali ter z eno prav posebno znamenitostjo, najstarejšo vinsko trto na svetu, ki je vpisana v Gunnessovo knjigo svetovnih rekordov. Navdušenci zimskih športov, pa ob omembi Maribora, takoj pomislijo na bela pobočja prelepega Pohorja,« so zapisali ob predstavitvi kozarca.

Na kozarcu tudi motiv Ljubljane

Vir: Spletna stran Nutella

»Ljubljana je glavno in največje mesto Slovenije, ki jo odlikuje tako prefinjenost velike metropole, kot ljubkost majhnega mesta. Slovenska prestolnica se ponaša s statusom enega najbolj zelenih mest Evrope in je leta 2016 dobila titulo 'Zeleno glavno mesto Evrope'. Ljubljana je bogata z znamenitostmi iz različnih zgodovinskih obdobij, kar nam najbolj slikovito prikazuje njena arhitektura.

Ljubljanski grad je najbolj priljubljena mestna znamenitost, stara kar 900 let. Nekaj stoletij je služila kot vojna in kraljeva rezidenca. Danes je to čudovita oaza, v kateri lahko uživate, se sprehajate ali obiščete razstavo slovenske zgodovine, ki vas vrača kar 200 000 let nazaj,« pa so zapisali ob predstavitvi kozarca z motivom Ljubljane.

Še več motivov si lahko ogledate tukaj.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Res dobro! Seveda je Mb najlepši ❤️

Starejše novice