PGD Leskovec - moška ekipa, ki je sodelovala v oddaji Gasilci
Prostovoljna gasilska društva so hrbtenica družabnega življenja na vaseh, letos pa so jih počastili tudi z gasilskim tekmovanjem, ki smo ga lahko spremljali na Planet TV.

Minuli petek smo si lahko ogledali finale priljubljene oddaje Gasilci na Planet TV, kjer se je Prostovoljno gasilsko društvo Dragatuš pomerilo s haloškim Prostovoljnim gasilskim društvom Leskovec

Zmago so odnesli Belokranjci, s tem pa so si priborili zlato čelado in kar 30.000 evrov. Taka znatna donacija bi bila odlična pomoč prav vsakemu prostovoljnemu gasilskemu društvu v Sloveniji. 

A v Prostovoljnem gasilskem društvu Leskovec po porazu ne ostajajo tiho. Na svojem Facebook profilu so opisali 24 naključij, za katere menijo, da so jih stala zmage.

Tako opisujejo domnevno napačna točkovanja, domnevno neprofesionalnost snemalne ekipe, obregnili so se ob nejasna pravila igre in, kot pravijo, mnoga druga naključja na poligonu: »Dejstvo pa je, če smo zraven vseh teh 'naključij' uspeli priti do finala, pa vseeno nismo nekdo, s komer bi se dalo kar tako opletati.«

Takole opisujejo enega izmed pripetljajev: »En dan pred finalom je bilo snemanje v Leskovcu. Snemalna ekipa je zamujala par ur. Veliko kasneje od dogovorjenega časa, smo po telefonu preverili, kako daleč je snemalna ekipa, odgovor je bil, da so komaj krenili iz Ljubljane. Spet je preteklo veliko časa, ko smo spet preverjali, saj bi ekipa že morala biti pri nas. Odgovor je bil, da so v Leskovcu pri Pragerskem.«

Planet TV odgovarja: Predstavniki Gasilske zveze Slovenije so potrdili pravilnost odločitev sodnikov. 

»Oddaja Gasilci je bila pripravljena v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, sodnika v oddaji sta bila Anže Šilar in Tomaž Klemenčič, ki sta sodila že na več gasilskih tekmovanjih, tako v Sloveniji kot na mednarodnih gasilskih olimpijadah,« na te očitke za Mariborinfo odgovarjajo na Planet TV in dodajajo, da je izzive spremljal tudi Klemen Repovš iz Gasilske zveze Slovenije. 

Na Planet TV pa opozarjajo tudi, da so bili takoj po tekmovanju seznanjeni z nezadovoljstvom društva iz Leskovca, zato so tudi organizirali sestanek z društvom, na katerem so ovrgli trditve, ki jih društvo našteva glede nepravičnosti točkovanj in slabe izvedbe poligona. 

Na dotičnem sestanku so bili tudi predstavniki Gasilske zveze Slovenije, ki so potrdili pravilnost odločitev sodnikov. 

V oči pa bode predvsem izjava Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec, da bi naj Gorazd Slak, programski direktor televizije Planet TV ob nastali situaciji ponudil odškodnino, ki pa je društvo naj ne bi sprejelo, kot pravijo sami, »zaradi poštene igre«. 

Ta očitek na Planetu ostro zavračajo in trdijo celo nasprotno, da je odškodnino zahtevalo Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec. 

»Je pa gospod Slak Prostovoljnemu gasilskemu društvu Leskovec ponudil možnost, da jim Planet TV krije potne stroške, ki jih je Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec imelo zaradi sodelovanja v oddaji. V primeru, da bi Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec sprejelo povrnitev potnih stroškov, bi to možnost zaradi enakopravnosti ponudili vsem sodelujočim ekipam,« so še dodali na Planet TV. 

Podrobnejših komentarjev o nastali situaciji s strani gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec še nismo prejeli. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Pa ve se kdo je bil voditelj tako, da obstajajo vse možnosti.

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

No, in potem pridite s kolendarji na vrata cinglat ...

Starejše novice