Slika je simbolična (foto: Patrik Rek).
Že dvajsetič se bo petnajst mladih slovenskih glasbenih skupin predstavilo na predvečerih in dobilo možnost, da izkusijo nastop na velikem odru kultnega mariborskega prizorišča ŠTUK. Finalni večer bo na sporedu 18. oktobra.

Na velikem odru mariborskega prizorišča ŠTUK se s 6. septembrom začenja Šourock, ki tudi v svoji jubilejni 20. izvedbi gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev.

Organizator Študentska organizacija Univerze v Mariboru nastopajočim vsako leto zagotovi edinstveno glasbeno izkušnjo, najbolj nadobudni skupini pa še nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov, s čimer ji želi pomagati na glasbeni poti, katere začetek je za mlade glasbenike v večini primerov vse prej kot enostaven.

Skupine letošnjega Šourocka se bodo predstavile 6., 13. in 20. septembra. Dogodki se bodo začenjali ob 20. uri v Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK. Tri skupine po izboru komisije (Robert Novak, Matic Jereb, Tine Matjašič, Denis Jančič in Marko Furek) in ena po izboru publike bodo zaigrale še 18. oktobra v finalu, ko bodo na odru stali tudi aktualni zmagovalci festivala Smetnaki.

Člani ekipe Šourocka poudarjajo, da so poleg organizatorjev in glasbenikov pomemben člen slehernega glasbenega dogodka prav obiskovalci.

»Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Veseli in ponosni smo, da projekt 'živi' že 20 let. Tekom tega obdobja je z vsakoletnimi izboljšavami, sodelovanjem med različnimi deležniki in predvsem kvaliteto nastopajočih pridobil na prepoznavnosti in se zasidral med najbolj uveljavljene glasbene natečaje v Sloveniji,« je dejal vodja projekta Anej Pevec.

Nastopajoče skupine:
 
PREDVEČER, 6. september
Before Time, Birdland, Ghastly Ashes, Love Charade
 
PREDVEČER, 13. september
Cona 40, Slow Monkeys, Razpad Sistema, CODE, SP!CY
 
PREDVEČER, 20. september
TamburaTeam, Babooni, Pižoni, DEMM bent, Final Page, Plejade

Starejše novice