Desetletja po razhodu in leta po različnih govoricah o novi glasbi, se na sceno po kar 40 letih vrača ena najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov. Govorimo seveda o švedski glasbeni skupini Abba, ki bo oboževalcem podarila nov album in turnejo.

Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad in Agnetha Fältskog, bolj znani kot Abba, so včeraj v velikem pompu razkrili, da se na glasbeno sceno vračajo z novim albumom.

Voyage, ki označuje prvi studijski album kvarteta v skoraj 40 letih, bo izšel 5. novembra pod založbo Capitol Records Universal Music Group.

Skupina bo pesmi izvajala tudi na svojih koncertih, ki se bodo začeli prihodnje leto, a le prek digitalnih avatarjev v hologramski tehniki, imenovanih 'Abba-tarji', ki bodo na koncertih nastopali skupaj z živo 10-člansko skupino. Koncerti bodo potekali v edinstveni areni Abba v Londonu začenši s 27. majem 2022.

Oboževalci se že lahko prijavijo za nakup vstopnic v predprodaji, pred samo splošno prodajo, ki se začne 7. septembra. 

Šov bo vključeval 22 skladb, večinoma starih uspešnic, trajal pa bo 90 minut.

Oboževalci se že lahko posladkajo z dvema novima skladbama

Pred izidom albuma je skupina debitirala z dvema novima pesmima, I Still Have Faith in You in Don't Shut Me Down.

»Težko bi rekel, kaj me pri tem projektu najbolj veseli. Morda je to vpletenost v ustvarjanje koncerta skupaj z vsemi ali pa vrnitev v studio po 40 letih. A mislim, da je težko premagati ponovno slišati peti Frido in Agnetho,« je ob vrnitvi povedal Benny Andersson.

»Prvi sestanki leta 2018 so bili tako zabavni in ko me je Benny poklical in me vprašal, ali bi razmislila o tem, da bi še kaj zapela, sem skočila od veselja. V veselje mi je bilo spet sodelovati s skupino. Tako sem vesela, kar smo naredili, in močno upam, da se bodo tudi naši oboževalci počutili enako,« pa je povedala Anni-Frid Lyngstad.

Abba je med letoma 1972 in 1982 nanizala številne uspešnice, mednarodno slavo pa ji je prinesla zmaga na Evroviziji leta 1974 s skladbo Waterloo. Kljub temu, da je skupina razpadla že v začetku 80. let minulega stoletja, so s svojimi zimzelenimi uspešnicami vse do danes ohranili zvesto bazo oboževalcev in v pol stoletja prodali več kot 400 milijonov albumov.

Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Dancing Queen, The Winner Takes It All in Take a Chance on Me.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice