Foto: Žan Osim
Skupina Tekochee Kru, ki se je v preteklih dveh desetletjih uveljavila s tremi albumi, številnimi samostojnimi projekti in raznolikimi karierami posameznih članov, je jubilej proslavila na preverjenem terenu.

Rap skupina Tekochee Kru praznuje častitljivih 20 let obstoja. Mariborski rap patroni Emkej, Mito, Sniki, Luga, Šuljo, Staš in Gersh so ob obletnici stopili na Štukov oder, kjer se je za njih vse skupaj pravzaprav začelo. 

Prav na tem mariborskem prizorišču so namreč pred 20 leti prvič nastopili kot predskupina Edu Maajki. 

Hip hop praznuje »abrahama«

Praznovali pa niso le svoje obletnice. Letos namreč mineva tudi 50 let, odkar se je na ameriških ulicah rodila hip hop kultura, ki zajema glasbo, ples in ostale umetniške izrazne zvrsti. Za pionirja te zvrsti v Sloveniji velja Klemen Klemen, ki je na prelomnici tisočletja izdal zdaj že legendarni album Trnow Style in inspiriral številne slovenske raperje.

Ob 20-letnici ustvarjanja so člani Tekochee Kru ljubiteljem hip hopa postregli s svojimi klasikami in razgretim vzdušjem, ki jih zaznamuje že od samega začetka. 

Razprodana Štukova dvorana je pokala po šivih, posebno umetniško noto k glasbenemu spektaklu pa so dodale vizualizacije Stelle Ivšek.

Publiko sta ogrela EZY-G & YNGfirefly, slednji pa je z DJ-jem Šuljotom poskrbel za zabavo do jutranjih ur. 

Čeprav »Tekočim« članom še ne zmanjkuje goriva, opozarjajo, da bo naslednja okrogla obletnica šele čez 10 let – zato so na včerajšnji dali vse od sebe.

Komentarji (1)

Magnolianko (ni preverjeno)

Ta članek je napolnjen z napačnimi in neresničnimi informacijami. A je bil kdorkoli sploh tam? Staša NI bilo, Gerša NI bilo, ker ne nastopata z ekipo že več kot 10 let. Ne vem zakaj je tako težko pridobit te informacije ali pa pogledat na oder in videt, da jih ni toliko kot morda pred 15. leti. Pisanje o pionirstvu Klemna Klemna je pa tudi "iz riti" potegnjeno, s samim dogodkom in 50letnico hip hopa nima ničesar, in kaže, da pač novinar dejansko nima pojma o področju, o katerem piše, saj so razni Koširji, Pižame, Ali Eni in celo Dandrough izdajali zadeve in albume leta pred njim.

Starejše novice