Za nagrado se je potegoval tudi Jože Senekovič z Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru.
V okviru projekta Učitelj sem! Učiteljica sem! so med petimi finalisti izbrali tistega, ki se bo udeležil svetovnega izbora za najboljšega učitelja. Slovenijo bo tako konec leta na svetovnem tekmovanju Global Teacher Prize v Parizu zastopala Nina Jelen.

Za mesto na svetovnem tekmovanju so se poleg Nine Jelen z Osnovne šole Ivana Škvarče v Zagorju ob Savi potegovali še Mladen Kopasić z Osnovne šole Polje v Ljubljani, Mateja Peršolja z Osnovne šole Preserje pri Radomljah, Tanja Jankovič z Osnovne šole Danile Kumar v Ljubljani in tudi Jože Senekovič z Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru.

Na slovenski izbor se je letos prijavilo 16 učiteljic in učiteljev, ki sodelujejo v projektu Učitelj sem! Učiteljica sem!. Posebna komisija je med njimi izbrala pet finalistov. Končna ocena je bila sestavljena iz treh tretjin. Eno tretjino je prispevala komisija, eno tretjino so prispevali učitelji, ki sodelujejo v projektu, tretjino pa splošna javnost na glasovanju med 12. in 25. februarjem, so zapisali organizatorji.

Nagrado za najboljšega učitelja na svetu Global Teacher Prize podeljujejo z namenom krepitve statusa in izpostavljanja pomembnosti vloge učiteljev po vsem svetu. Nagrada pa je kar en milijon dolarjev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice