Slika je simbolična.
Nadzor v Splošni bolnišnici Celje: Časovni odmik začetka obravnave dečka z opeklinami ni vplival na potek zdravljenja.

Izredni strokovni nadzor obravnave štiriletnega dečka z opečeno nogo, ki so mu ob prihodu na celjsko urgenco odredili hitri test na okužbo z novim koronavirusom, katerega rezultate je moral čakati 40 minut, je pokazal, da ta časovni odmik začetka obravnave ni vplival na potek zdravljenja.

Pri zdravljenju ni prišlo do strokovne napake.

Čakanje na izid hitrega testa ni vplivalo na potek in zdravljenje opekline

V. d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina je danes v izjavi medijem pojasnil, da čakanje na izid hitrega antigenskega testa ni vplivalo na potek in zdravljenje opekline.

V bolnišnici pa obžalujejo, da deček ni čakal na rezultat testa v bolnišnici v primernih prostorih, ki jih imajo določene za to, da bi lahko pod medicinskim nadzorom lažje obvladovali njegovo bolečino.

Staršem in otroku so se javno opravičili

Po besedah Komadine bodo po tem primeru poleg izvedenega izrednega strokovnega nadzora tudi analizirali potek zdravljenja na skupnih konferencah, opravili bodo varnostni razgovor z osebjem, ki je sodelovalo pri obravnavi, prav tako so že seznanili starše bolnika z ugotovitvami in se jim opravičili za način obravnave.

Prav tako staršem in otroku izrekajo javno opravičilo za čustvene stiske zaradi načina obravnave, ki je odstopal od predpisanega protokola, je povedal Komadina. Želijo si, da do takšnega zapleta več ne bi prišlo.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Andreass (nepreverjen)

Če bi notr čaku bi vidl da ni nobenga dohtarja

SLO (nepreverjen)

Po pričakovanju je otrok kriv ker se je namerno opekel. Bedaki na kvadrat.
Da imaš 7 stopnjo izobrazbe pa ne veš osnov ukrepov je pa absurd.
Pri takšnem dr. je zdravljenje pacienta hazard.

Zikollino (nepreverjen)

Hej, strokovnjaki s strokovnim izgovorom ... pizda, tvoj sin bi z mozoljem na riti prišel na vrsto v štirih sekundah ... upam, da se najde kdo, ki vam bo pokazal kje pes pizdo ima ...

11 (nepreverjen)

Gospod minister Poklukar kdaj in kdo pa se bo opravičil glede vsiljevanja vektorskih cepiv, katere sedaj za čuda ne priporočate več oziroma le na svojo željo??? Pa kdo bo imel sedaj takšno željo, da se cepi z tem sranjem od cepiva? Čez eno leto pa bo 'stroka' zopet obveščala, da tudi ta cepiva niso primerna! Stroka se imenujejo tisti, kateri preverijo zdravila-cepiva in ne da le sporočajo dalje kar jim nekdo natvezi in nima nobene zdravstvene podlage.

Starejše novice