Foto: Jure Banfi
Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme, a smo preverili tudi, če bodo božični prazniki tudi v Mariboru končno znova beli s snegom. Poglejte, kaj kažejo zadnje napovedi.

Vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje za današnji dan napovedujejo oblačno vreme, po nižinah v notranjosti bo pri tem nastalo nekaj megle. 

Čez dan bo v osrednji in vzhodni Sloveniji zapihal jugozahodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -11, drugod od minus osem do minus dve, ob morju okoli dve stopnji Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od ena do sedem stopinj Celzija.

Kakšna pa je napoved za prihodnje dni?

V petek bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo, v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo pihal okrepljen jugozahodnik.

Vremenoslovci nam za soboto napovedujejo dež, ki se bo od zahoda okrepil in se postopno razširil nad večji del Slovenije, a bo prinesel tudi toplejše vreme.

V nedeljo bo oblačno in sprva večinoma suho, proti večeru pa bo dež znova zajel zahod Slovenije. Videti je torej, da božič tudi letos, na žalost, ne bo bel.

Komentarji (1)

Mrazi (ni preverjeno)

Žalostno. S naslovom, kot je zgornji ste se spustiii na nivo raznih Žurnalov 24 in podobnih😰

Starejše novice