Slika je simbolična.
Kupci v nekaterih živilskih trgovinah v popoldanskih urah večkrat naletijo na pomanjkanje izdelkov živalskega izvora. Kaj je razlog za to?

Kot smo poročali pred časom, so se v javnosti pojavile informacije, da naj bi trgovska veriga Lidl napovedala načrte za prodajo manj mesnih izdelkov v prizadevanju za krepitev trajnost v celotnem podjetju.

Lidl Slovenija je takrat informacije o postopnem zmanjšanju mesnih izdelkov zanikal, pojasnili so, da bodo do leta 2025 dosledno povečevali delež rastlinskih virov beljakovin v njihovi ponudbi, hkrati pa bodo še naprej ponujali tudi pester nabod izbranih izdelkov živalskega izvora z mislijo na krepitev dobrobiti živali.

Kljub zanikanju informacij o zmanjšanju prodaje mesnih izdelkov pa je v zadnjih tednih več kupcev naletelo na pomanjkanje nekaterih izdelkov živalskega izvora ne samo v trgovini Lidl, ampak tudi v drugih živilskih trgovinah.

V popoldanskih urah pomanjkanje določenih izdelkov živalskega izvora

Na uredništvo Sobotainfo smo v zadnjih dneh prejeli več informacij, da naj bi v nekaterih živilskih trgovinah v popoldanskih urah začelo zmanjkovati določenih izdelkov živalskega izvora.

Pričevanjem je skupno, da naj bi v nekaterih poslovalnicah trgovin Hofer, Lidl in Spar po 16. uri večkrat zmanjkalo mletega mesa, piščančjih prsi in nekaterih drugih izdelkov živalskega izvora.

Do pomanjkanja nekaterih izdelkov zaradi nepredvidenega višjega povpraševanja

Zakaj prihaja do pomanjkanja izdelkov, smo preverili v omenjenih živilskih trgovinah. V trgovski verigi Hofer pojasnjujejo, da se trudijo v vseh 91 trgovinah po Sloveniji zagotavljati, da so izdelki kupcem ves čas na voljo.

»Težav pri dobavi navedenih izdelkov nimamo, je pa v omenjenem primeru prišlo do nepredvidenega višjega povpraševanja,« so odgovorili iz trgovske verige Hofer.

Za nevšečnosti se opravičujejo: »Za vse nevšečnosti se našim kupcem iskreno opravičujemo, saj si venomer prizadevamo, da bi jim nakup v trgovinah Hofer predstavljal prijetno izkušnjo.«

Na ponudbo in založenost vpliva več faktorjev, tudi v Sparu večje povpraševanje po določenih izdelkih

Iz Spar Slovenija so za Sobotainfo odgovorili, da sklepajo, da gre za mesne izdelke, ki so zelo priljubljeni na piknikih: »Predvidevamo, da je bilo opaženo to v kateri od naših trgovin v predprazničnem in prazničnem času, ko je na ponudbo in založenost vplivalo več faktorjev.«

»Spar Slovenija je trajnostno podjetje, zato so trgovine izdelke v tem času naročale optimalno in glede na to, da so bile nekaj dni tudi zaprte, je morda prišlo do pomanjkanja izdelkov zaradi večjega povpraševanja in zaradi rokov uporabe določenih izdelkov,« so odgovorili.

»V primeru, da določenega izdelka zmanjka, je ta že naslednji dan spet na voljo«

Iz Lidl Slovenija so za Sobotainfo pojasnili, da sodelujejo s številnimi dobavitelji, s katerimi gradijo dolgoročne odnose, zato skupaj z njimi skrbijo za založenost polic.

»Naše trgovine se zalagajo na dnevni ravni, zato je, v primeru, da določenega izdelka zmanjka, ta že naslednji dan spet na voljo,« so pojasnili.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Milan iz Maribora (nepreverjen)

Nič novega. V poznem popoldanskem času se to dogaja vseskozi. Sploh Hofer, ki ima itak najslabšo izbiro izdelkov.

Hlapci (nepreverjen)

Cepljenci in Slavo Ukrajinci so spremenili navade, nimajo denarja za hrano.

RP (nepreverjen)

Vse trgovine so zadnje case popoldan slabo zalozene, ker zelijo zmanjsati odpad. Pozna se predvsem pri svezi izdelkih - kruhu, slascicah, delikatesi, mesu, zelenjavi. Potem naj trgovine raje zaprejo ob 17 uri, ker en drek nam pomaga odprtost do 21 ce pol stvari ne dobimo vec.

Starejše novice