Slika je simbolična.
Posvetovalna skupina za cepljenje imunsko oslabelim posameznikom priporoča cepljenje s četrtim odmerkom.

Cepljenje s četrtim odmerkom oziroma drugim poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19 bodo imunsko oslabeli posamezniki glede na priporočila skupine lahko opravili v obdobju od treh do šestih mesecev po prejetju tretjega odmerka cepiva.

Med navedenimi posamezniki se lahko z drugim poživitvenim odmerkom na lastno željo cepijo tudi tisti, ki so bili osnovno cepljeni s cepivom podjetja Janssen, vendar ob podpisu izjave, saj taka uporaba cepiva v Sloveniji ni priporočena.

Ob tem je predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje predstavila podatke o krožečih vrstah pnevmokoknih okužb in možna merila za izbiro cepiva proti pnevmokoknim okužbah za program cepljenja otrok.

Člani so prelagali, da se pripravi javno naročilo za nakup cepiva za dve leti, saj se veljavna pogodba izteče konec letošnjega leta.

Na sestanku so članom skupine predstavniki podjetja Pfizer sicer predstavili novo konjugirano cepivo proti pnevmokoknim okužbam.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rádió-Vároš (nepreverjen)

Seznam teh norcev bi moral biti javno dostopen.

upokojenec70 (nepreverjen)

Sedaj je pa čas, da nehate s tem eksperimentiranjem. Dva odmerka, trije odmerki, sedaj bi še četrtega... Ali vi sploh veste kaj delate? Tudi tisti, ki s(m)o vam do sedaj verjeli in zaupali ugotavljamo, da kot stroka še sami nič ne veste.

Starejše novice