Slika je simbolična.
Na Facebooku je eden od uporabnikov objavil fotografiji dveh dogodkov, ki sta se zgodila isti teden, a eden pod strogimi omejitvami, na drugem pa je bilo skorajda videti, kot da koronavirus ne bi nikoli obstajal.

»Isti teden, ista država, ista epidemiološka slika,« je na družbenem omrežju Facebook zapisal uporabnik, ki je želel izpostaviti, da za vse očitno ne veljajo ista pravila.

Na eni fotografiji namreč vidimo mize, postavljene na ustrezni razdalji, za posamezno pa ne sedijo več kot štiri osebe. Gre za festival MENT Ljubljana.

Na drugi fotografiji je videti gnečo, med udeleženci ni primerne razdalje, ni videti, da bi kdo nosil zaščitno masko. Gre za zaključni dogodek Kolesarske dirke po Sloveniji.

Uporabnik je v zapisu izpostavil še, da gre v enem primeru za kulturno, v drugem za športno prireditev.

»V naslednjih treh mesecih pa predlagam, da vsi organizatorji glasbenih dogodkov delajo športne dogodke z glasbeno spremljavo, magari neke zumba rejve in koncerte, na katerih bodo očitno vsi strahovi pred virusom in z njimi povezane restrikcije (vsaj do konca poletja) suspendirane,« je zaključil zapis.

Starejše novice