Foto: Autodelta
To je zgodba o Robertu in njegovem rdečem avtomobilu. Zgodba, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Zgodba, katero so pomagali uresničiti dobri ljudje z velikim srcem.

Mož po imenu Robert je bil policist. V vojni za Slovenijo je izgubil nogo in se upokojil. Zato, da je lahko ostal mobilen, je v dar od kolegov policistov takrat dobil vozilo Volkswagen Passat s samodejnim menjalnikom. 

Rdeč Passat mu je služil dolgih 27 let. Prenova in vzdrževanje avtomobila je zanj postalo prevelik finančni zalogaj in svojega Passata je bil primoran prodati. Prepričan je bil, da je avto odšel v Beograd.

Foto: Autodelta

Tukaj pa se zgodba o rdečem Passatu šele dobro začne. Robertov prijatelj ga je pripeljal v Ljubljano, v podjetje Autodelta, ki je uradni in pooblaščeni prodajalec in serviser za vozila znamke Volkswagen.

Direktor Aleš Slabe pove, da je Robertov prijatelj njihova dolgoletna stranka in ko so izvedeli za njegovo zgodbo, so se brez oklevanja odločili, da stopijo skupaj in vozilo obnovijo.

»Z veseljem smo poskrbeli za presenečenje in razveselili gospoda Roberta. Ker je bilo vozilo staro, je obnova trajala kar nekaj časa, saj smo imeli težave pri dobavi in izdelavi ustreznih delov vozila,« pove Slabe.

Veliko truda in trdega dela je bilo potrebno. Kljub težavam jim je uspelo vozilo prenoviti in sedaj je v brezhibnem stanju. 

Rdečemu Passatu so vdihnili novo življenje in pršel je veliki dan ponovnega snidenja. Ciril Komotar, bolj znan kot Komotar Minuta, je bil tisti, ki je gospoda Roberta pripeljal v Ljubljano, v Autodelta in celotno dogajanje delil na svoje Instagram profilu. Seveda se Robertu niti sanjalo ni, kaj ga čaka.

Foto: Autodelta.

Solze sreče so oblile Robertov obraz, ko je zagledal svojega Passata. Besede, kako presenečen in kako zelo hvaležen je Robert celotni ekipi, so odveč. Slike povedo vse.

Foto: Autodelta

Tudi vsi ostali, ki so bili prisotni na velikem razkritju, so bili vidno ganjeni. »Ko smo videli, da je presenečenje uspelo in ima gospod res globoka čustva do vozila, smo bili prepričani, da ves trud pri obnovi ni bil zaman,« še pove direktor Aleš Slabe. 

Robertu želijo srečno vožnjo in še enkrat toliko skupnih let z njegovim kultnim rdečim Passatom. Naj bo takšnih zgodb še več! 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neko (nepreverjen)

Fejst lepo. :)

Zakon1 (nepreverjen)

Autodelta vsa čast za opravljeno delo. Lepo da ni vse v denarju. Bravo

. (nepreverjen)

O.O takoj vzamem ta avto namesto novejšega. Super.

Json (nepreverjen)

Car SOS

božidar (nepreverjen)

določeni veterani ,ki pa niso bili policisti spijo v avtih ,ker nimajo kje drugod ,dvojna merila

božidar (nepreverjen)

pred 20 leti je samo ,mesar in policaj lahko imel takšen avto

Starejše novice