Na Pohorju je zapadlo več centimetrov snega (foto: Mariborinfo).
Snežna pravljica na Areškem Pohorju. Padavine in veter so povzročale tudi težave. V upravi za zaščito in reševanje so v zvezi s sneženjem zabeležili 23 dogodkov.

Na čudovitem Areškem Pohorju je zapadlo že več centimetrov snega in še kar pada. Padavine so zajele večji del države, sneži tudi v nižje ležečih predelih. Močno se je shladilo, temperatura se je marsikje spustila pod ledišče. Vreme je povzročalo tudi težave. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilci s cestišč odstranili 12 podrtih dreves.

Kot so napovedali vremenoslovci, se je po vsej državi močno shladilo, sneženje pa je zajelo tudi nižje ležeče dele države, vključno s prestolnico.

Foto: Mariborinfo

Padavine in veter so povzročale tudi težave. V upravi za zaščito in reševanje so v zvezi s tem zabeležili 23 dogodkov. 

Aktiviranih je bilo 13 gasilskih enot, od teh štiri poklicne. Gasilci so s cestišč odstranili 12 podrtih dreves, nekaj vej, v šestih primerih posredovali zaradi zalitja in poplav meteornih voda in odstranili viseče pločevine s treh streh objektov.

Foto: Mariborinfo

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema.

Trenutno je cesta čez prelaz Vršič zaprta, na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh pa so obvezne verige.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom v obe smeri prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, enako velja za regionalno cesto Razdrto-Podnanos-Vipava.

Foto: Mariborinfo

Agencija Republike Slovenije za okolje je sicer zaradi snežnih razmer za danes za severovzhodni in južni del Slovenije izdala oranžno opozorilo.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. V sredo čez dan bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte, napovedujejo vremenoslovci.

Foto: Mariborinfo

Komentarji (3)

janek_1 (ni preverjeno)

Kje je zdaj oni trotl z BMW-jem, ki se vazi, kako drifta po Pohorju? Tega policaji ne morejo oglobiti?

dravski komar (ni preverjeno)

lepo, bo sneg spucal urin od pohodnikov in živali....

J&B (ni preverjeno)

Gremo na smučanje in sankanje !

Starejše novice