Štefi in Pika živita sama, izven civilizacije in tako sta družba le drug drugemu. Pika je Štefija našla, saj je sama pritačkala do njega, on je pa zanjo brez pomislekov poskrbel. Zdaj oba potrebujeta našo pomoč.

Štefi je praktično brez vsega, saj živi s svojo pasjo prijateljico v hladni hiši. Je gluhonem in tako spregledan s strani sistema. Zima bo veliko toplejša če bo dobil kakšna oblačila v velikosti S, obutev, toplo odejo in pa kaj hrane.

 

Na pretresljivo stanje Štefija je opozorila soseda, ki ga obiskuje že dve leti. Soseda Pavla Robnik je tako poklicala Društvo za zaščito živali Koroške in prosila za obravnavo tega osamljenega gospoda s svojo psičko. 

»Štefi ima novo streho, ki mu jo je plačala občina, saj mu je stara zamakala, dobil pa je tudi nov pralni stroj. Njegova hiša nima nikakršne izolacije, gospod pa tudi ni sposoben delati. Morda, bi lahko enkrat, v bližnji prihodnosti, kdo priskočil na pomoč s kakšnimi deli na hiši,« je povedala Suzana Vodnjov, predsednica Društva za zaščito živali Koroške

Pika mora biti čipirana in sterilizirana, zato se zanjo sprejemajo finančna sredstva. Ker se približuje zima bi potrebovala tudi kakšno odejico, toplo ležišče, za sprehode pa bi bila vesela tudi ovratnice, povodca ter posodice za hrano in kakšne konzerve pasje hrane. 

Pakete pomoči sprejema gospa Suzana na naslovu Društvo proti mučenju živali Koroške, Prežihova 24, 2390 Ravne na Koroškem

Finančna sredstva se zbirajo na računu Društvo proti mučenju živali Koroške, Prežihova 24, 2390 Ravne na Koroškem, na računu Nove Ljubljanske banke: 02470-0016671514.

Kar bo višek denarja bo društvo pomagalo Štefiju pri nakupu drv za zimo. Do zdaj pa je bila akcija že uspešna, odzvalo se je namreč veliko posameznikov, ki so bili pripravljeni, brez pomislekov, pomagati.

Starejše novice