Vse glasnejši so namigi, da se Zoran Janković vrača na parlamentarne volitve prihodnje leto. Kaj pa pravi Janković sam?

Marjan Dora je v tokratni oddaji DORA - nedeljski pogovori gostil Zorana Jankovića, dolgoletnega poslovneža, nekdanjega direktorja Mercatorja, ljubljanskega župana, kandidata za predsednika vlade, pa spet župana. Zoran Janković je prišel v studio TV Idea in vprašanja so se zastavljala kar sama. Dora je z Jankovićem govoril o projektih, s katerimi je že nekajkrat nagovarjal volivce.

O tem, ali so bili samo puhle obljube ali pa jih dejansko tudi uresničuje. Dotaknila sta se tudi Plečnikovega stadiona za Bežigradom, ki propada, medtem ko Joc Pečečnik ne more realizirati svojih ambicij s stadionom.

Bi bila lahko zgodba Mercatorja in Konzuma danes drugačna?

Govorila sta tudi o temi, ki se je Zoran Janković že več let ne more otresti - Stožice. Kakšna usoda čaka poslovne prostore pod Stožicami in čigava je odgovornost za propadle podizvajalce na tem projektu. V pogovoru sta se dotaknila tudi vroče teme te dni - Konzuma.

Janković je še v časih, ko je bil direktor Mercatorja, želel prevzeti Konzum, a je nato skupina Agrokor, katere del je Konzum, prevzela slovenskega trgovca. Sedaj pa se Agrokor utaplja v dolgovih in je pred bankrotom.

Janković znova na parlamentarne volitve

Nista mogla niti mimo bližajočih se parlamentarnih volitev. Vse glasnejši so namreč namigi, da se Zoran Janković vrača na parlamentarne volitve prihodnje leto. Janković je o tem povedal, da odgovora na to vprašanje še nima. Pove lahko le, da se v zadnji mandatni funkciji v svojem življenju vidi le v funkciji župana ali predsednika vlade.

Odgovore na vprašanja najdete v oddaji Dora - nedeljski pogovori, celoten pogovor pa si lahko ogledate tudi na Tvidea.si.

Starejše novice