Foto: Bobo
Začenja se peti teden stavke Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides. Stavka, ki traja že 28 dni, je s tem postala najdaljša v zgodovini države.

Leta 1996 je stavka trajala 22 dni, leta 2002 16 dni, leta 2016 pa je trajala 27 dni. Zdravniki in zobozdravniki bodo podporo stavki v nekaterih zavodih izrazili na stavkovnih zborih.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana bo stavkovni zbor ob 7.30, na Onkološkem inštitutu Ljubljana in v splošnih bolnišnicah Celje, Ptuj, Novo mesto, Slovenj Gradec, Jesenice, Murska Sobota, Nova Gorica bo ob 8. uri, v izolski bolnišnici 15 minut pozneje. V celjski bolnišnici bo stavkovni zbor ob 10. uri, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pa ob 9. uri, so sporočili iz Fidesa.

Sindikat Fides je 15. januarja 2024 začel stavko, ki bo trajala do preklica. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Komentarji (7)

JBT (ni preverjeno)

V kolikor zdravniki ne opravljajo dela in so ogrožena življenja ljudi lahko DZ uvede izredne razmere ...

Mb-11 (ni preverjeno)

Proklete barabe pustijo pacijente umirati zaradi neuspele stavke a krivca za to zopet ne bo!

pohorskisvizec

Svoje plače naj objavijo!

mislim (ni preverjeno)

zakaj še kar plačujemo zdravstveno zavarovanje?

Fischer (ni preverjeno)

Huje kot v Keniji

McBurger (ni preverjeno)

REFERENDUUUMMMM hocem. Sam želim odličat ali tem nedelovnezem pripada dodatnih 400miljonov…ali so sodniki tako odlični iz uspješni, da jim pripada 600€mjesečno pa take fore…

glas ljudstva (ni preverjeno)

LJUDJE ,NE DOVOLITE DA BOSTE ŽRTVE POHLEPA ZDRAVNIKOV . VAŠE ZDRVJE NI VREDNO NITI CENTA .

Starejše novice