Med udeleženci nedavnih maturantskih izletov v Španiji so do četrtka potrdili skupaj že 198 okužb s koronavirusom.

Med dolenjskimi dijaki je okužb 134, poleg tega so potrdili še vsaj 74 sekundarnih okužb, povezanih z udeleženci izleta, so za STA dejali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Med udeleženci izleta z Gorenjske so potrdili 64 okužb in najmanj sedem sekundarnih.

Spomnimo. Iz Španije se je 3. julija vrnila skupina 334 dijakov, pretežno z Dolenjske, ki so se od 27. junija mudili na maturantskem izletu v letovišču Lloret de Mar. Kmalu po povratku so med njimi potrdili prve primere okužb z novim koronavirusom, do četrtka skupaj 134 primerov. Od njih se je dodatno okužilo najmanj 74 ljudi.

Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje je prepoznala 443 visoko tveganih stikov znotraj tega izbruha, zanje so predlagali karanteno na domu.

V skupini dijakov z Gorenjske, ki so prav tako imeli maturantski izlet v omenjenem letovišču, in so se v Slovenijo vrnili 8. julija, pa so do četrtka potrdili 64 okužb. Poleg tega je bilo prepoznanih vsaj sedem sekundarnih okužb, torej se je sedem ljudi okužilo od udeležencev izleta.

Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje je prepoznala 291 visoko tveganih stikov, predlagali so karanteno na domu.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

In koliko teh maturantov je v bolnici, na intenzivni negi? Prav nobeden, če jih ne bi testirali bi se samo spocili in nikomur ne bi bilo nic katastrofa so le bombasticni naslovi, ne pa nepomembne okužbe mladih ljudi. Nehajte širiti nepotrebno paniko, vse leto nikomur nič, a že vsi vedo kaksna groza nas čaka. Naj bo že konec enoumja.

Danvid (nepreverjen)

Dans več niti prehlajen ne smeš biti pa te že označijo za kužno nevarnost.A ne boste napisali da so zraven tudi cepljeni.oni so najman ogroženi oziroma jim ni čisto nič bi pa vzganjate paniko,fuj.še stari starši so vas spregledali'.

pohorskisvizec

Idi jih prešteti končajte...ko pa boš kaj fasal, pa ne jokcaj!

PuklastiVanč (nepreverjen)

Zdaj jim pa prganizirajmo 50 pokoronskih koncertov ... pa kdo je tu nor?

Asterix 2 (nepreverjen)

In kaj je katastrofalnega ?
Da imajo mladi gripo ?

Starejše novice