FOTO: Mediaspeed
Programski svet RTV Slovenija na današnji seji ni soglašal z imenovanjem Katje Šeruga za direktorico nacionalne televizije.

Za soglasje bi morala Šeruga zbrati najmanj 15 svetniških glasov podpore, dobila pa jih je 12. Proti predlogu generalnega direktorja Igorja Kadunca je po poročanju STA glasovalo osem svetnikov.

Po zavrnitvi tako Kadunc še naprej ostaja tudi v. d. direktorja Televizije Slovenija. Povedal je, da je bil prepričan v podporo programskega sveta Šerugi, zato nima na zalogi kandidatov, je pa napovedal, da se bo potrudil čim prej najti kandidata. Opozoril je, da za vodilne funkcije na javni radioteleviziji ni velikega zanimanja.

Šeruga za modernizacijo RTV-ja

Šeruga je v svoji predstavitvi po poročanju STA poudarila, da televizija zagotovo potrebuje posodobitev. Zavzela se je za televizijo, ki bo moderna in sveža ter se bo s svojo gibkostjo uspela pravočasno prilagoditi novostim v medijskem svetu. Ocenila je, da je nacionalna televizija kljub svoji kompleksnosti sposobna narediti korake naprej. Poleg tega je Šeruga poudarila potrebo po odprti in pluralni televiziji. Strinjala se je, da nacionalna televizija potrebuje več lastne produkcije, pri tem pa po njenih besedah ne sme zanemariti gledljivosti oddaj. Televizija bo po njenih besedah morala v prihodnje nagovoriti javnosti, ki jih doslej ni uspela - mlade.

Na razpis za direktorja TVS, ki se je iztekel 23. julija, so se poleg zdajšnje svetovalke direktorja časopisa Večer Šeruge prijavili še trije kandidati: televizijska voditeljica Miša Molk, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zoran Medved in režiser s Koroškega Uroš Zavodnik. Direktorja ali v. d. direktorja televizije imenuje generalni direktor RTVS po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Kadunc se je med štirimi kandidati odločil za Šerugo, ki je v obdobju 2005-2007 že delala na nacionalni televiziji.

Šeruga je novinarsko pot začela v času študija s pisanjem za časopis Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa odšla na TV Slovenija. Čez dve leti je začela delati na POP TV, leta 2012 pa se je vrnila na Večer kot odgovorna urednica.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice