Rudi Medved (foto: Bobo).
Vlada je razrešila državnega sekretarja ministrstva za obrambo Medveda.

Vlada je na današnji dopisni seji na predlog ministra za obrambo Marjana Šarca izdala odločbo, s katero je s 14. julijem razrešila Rudija Medveda s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo. 

Medved je namreč danes podal odstopno izjavo za razrešitev s funkcije, saj se bo upokojil, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Rudi Medved je bil za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo imenovan 1. junija 2022.

Od novinarja do poslanca

Rojen je 28. decembra 1959 v Trbovljah, je univerzitetni diplomirani novinar. 

Bil je urednik dnevnoinformativnega in aktualnopolitičnega uredništva na Radiu Slovenija ter urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na Televiziji Slovenija. Bil je tudi odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje ter urednik oddaje 24ur na POP TV.

Leta 2004 je postal direktor Kulturnega centra Delavski dom Zagorje, med letoma 2012 in 2018 pa je bil direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi.

Dvakrat je bil izvoljen v občinski svet Občine Zagorje na listi župana Matjaža Švagana.

Za poslanca DZ je bil leta 2018 izvoljen na listi stranke LMŠ. Na spletni strani slednje so tedaj zapisali, da Medved v prostem času piše scenarije za prireditve, besedila za zabavno glasbo in poezijo. 

Kasneje je v vladi, ki jo je sestavil tedanji predsednik LMŠ Marjan Šarec, prevzel ministrstvo za javno upravo.

Kdo ga bo zamenjal?

Vlada bo poleg državnega sekretarja morala poiskati tudi zamenjavo na čelu ministrstva. 

Preferenčni glasovi na nedavnih evropskih volitvah so namreč mesto v Evropskem parlamentu zagotovili sedanjemu ministru za obrambo Marjanu Šarcu. Ta bo mandat evropskega poslanca prevzel sredi julija.

Predsednik vlade Robert Golob je po objavi izidov volitev dejal, da si bodo za odločitev, kako naprej, vzeli kak teden, a da je z delom ministra in ministrstvom zadovoljen, zato bodo razmišljali tudi v smeri iskanja kandidatov znotraj obstoječe ekipe.

V slednji tako ostaja le državni sekretar Damir Črnčec.

Starejše novice