Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Nekateri ne bodo počakali na podelitev spričeval, ampak bodo že na morju.

Za osnovnošolce in dijake se bliža zaključek šolskega leta. Pouk bodo zaključili v ponedeljek, 24. junija, ko bodo prejeli zaključna spričevala. 

Uporabnica družbenega medija X je postavila vprašanje načrtovalcem slovenskega šolskega sistema.

»Če je na ponedeljek, 24. junija, zadnji dan šole, na torek, 25. junija, pa praznik in dela prost dan, kakšna je verjetnost, da večina otrok dejansko pride v šolo?« sprašuje. 

Meni, da ker je naslednji dan praznik, marsikdo ne bo čakal do ponedeljka, ampak bo že konec tedna odrinil na zaslužene počitnice.

Zadnji šolski sicer šole običajno nimajo pouka, ampak aktivnosti potekajo nekoliko drugače. Učencem slavnostno podelijo spričevala, pohvale in priznanja, ter se podružijo na proslavi. 

Pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole namreč nalaga, da »zadnji dan pouka pred dnevom samostojnosti in enotnosti, dnevom državnosti in pred slovenskim kulturnim praznikom, šola organizira proslavo«. 

Komentarji (2)

BosanacLjubimac (ni preverjeno)

Juvančić mnogo pametna žena ... kakšno pronicljivo vprašanje ... odgovor nanj pozna vsaki mujo, katerega otroci gredo za počitnice k starim staršem ... mnogo pametan svet ovde u Sloveniji ...

xxxtinca (ni preverjeno)

kakšna je verjetnost da se bojo otroci naučili tudi kaj življensko pomembnega in ne samo piflanja na pamet?

Starejše novice