Sklepanje zakonskih zvez je bilo po vladnem odloku prepovedano, nekateri pari so poroke prestavili celo za več kot eno leto.

Številni pari so prav v tem obdobju leta načrtovali sklenitev zakonske zveze in poročno slavje, a epidemija koronavirusa in omejitveni ukrepi, ki so sledili, so marsikateremu paru precej pokvarili načrte.

Do rahljanja ukrepov je 28. aprila prišlo tudi na tem področju, zdaj je možna sklenitev zakonskih zvez na upravnih enotah. Na poroki so poleg mladoporočenca lahko prisotni še matičar in načelnik upravne enote v vlogi pooblaščenca. 

»Če bo poroka izvedena na prostem, sta lahko prisotni tudi priči,« je ob razkritju te novice obelodanil Boštjan Koritnik, minister za javno upravo.

Zvestobo si bosta obljubila šele naslednje leto

Številni pari so se znašli ob pojavu epidemije pred dilemo, ali poroko odpovedati, ali jo prestaviti, in na kateri datum. Eden izmed parov, ki je spregovoril za Mariboinfo, a želi ostati anonimen, je bil primoran poroko, načrtovano konec aprila tega leta, prestaviti na september 2021.

Kot nam je pojasnila bodoča nevesta, ki bo še nekaj časa morala počakati, da si nadene poročno obleko, je bil to prvi možen nadomestni termin, ki jima ga je ponudil organizator poroke. Pred tem sta z bodočim ženinom plačala 400 evrov akontacije skupini Plamen in 200 evrov akontacije poročnemu fotografu, ampak na srečo, sta tako skupina kot fotograf na voljo za nadomestni termin.

Popraviti bosta morala tudi poročna prstana, ki že imata vgraviran datum prvotno načrtovane poroke, in znova povabiti 80 ljudi, ki bodo prisostvovali njunemu poročnem slavju.

Sedaj bosta morala ponovno izvesti celotno organizacijo, ki je že tako ali tako stresna, in hkrati precej časa čakati, da bosta lahko vendarle skočila v zakonski stan. Kljub temu da je sklenitev zakonske zveze od minule srede možna, pa se za to verjetno ne bosta odločila, saj želita to narediti sočasno s poročnim slavjem.

»Mogoče si pa do naslednjega leta premislim glede svojega izbranca,« šaljivo napoveduje bodoča nevesta.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kaksno cerkev … (nepreverjen)

ce pa muslimane poroca s pravoslavci ...

oglaševanje v … (nepreverjen)

Kakor kdo.. Saj vsi ne želijo velike poroke... https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/poroka/poroka-v-casu-covid-19-na-… Tu lepo piše... Midva se bova vseeno vzela, čez kaki mesec, vse se DA! Ne vem, no, jst ne vidim težave, v gostilni pa verjemite noben ne bo maske noso =)

Goodhelp

Dober dan vsem, moje ime je Gisela iz Nemčije. Rada bi se zahvalila velikemu dr. Okpa, da mi je pomagal in obnovil moj pokvarjen zakon, nikoli nisem verjela, da bi lahko spet dobila moža, potem ko sva se ločila že 2 leti in sem bila poskušal sem na vse načine, da bi ga dobil nazaj, kar mi je velikokrat spodletelo in sem se odločil, da ne bom več poskusil, vendar šele, dokler nisem naletel, kako je ta veliki Človek po imenu Dr Okpa nekomu obnovil razpadli zakon, ki je trajal 7 let, in bil sem presenečen, ker je bil moj komaj 2 leti . Morala sem mu torej poskusiti, če mi lahko tudi pomaga, kar je storil s svojimi močmi, in če na kratko povem, zdaj imam moža doma in živiva srečno skupaj kot še nikoli. Dr. Okpa želim ceniti in priporočati vsem, ki potrebujejo pomoč na katerem koli področju svojega zakonskega ali partnerskega življenja, in zagotavljam vam, da bo dr. Okpa obnovil in prinesel enotnost v vaš pokvarjen dom. Lahko ga kontaktirate po e-pošti: [email protected] ali pokličete na +27653527813.

Najlepša hvala, dr Okpa.

Starejše novice