Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Okužbe s koronavirusom ponovno naraščajo.

V Sloveniji so včeraj, 20. junija, ob 833 PCR testih in 3857 hitrih antigenskih testih potrdili 838 okužb s koronavirusom. Okužbe po dolgem času ponovno naraščajo, je razvidno iz Covid Sledilnika. 

Po zadnjih podatkih ministrstva za zdravje je zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 32 bolnikov, na intenzivni negi pa pet. V ponedeljek ni umrl noben bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 59 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. To so trije bolniki manj kot v nedeljo. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno šest bolnikov, enako kot dan prej.

V ponedeljek so potrdili 692 okužb več kot v nedeljo. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno 5213 aktivnih primerov okužbe, kar je 395 več kot v nedeljo.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 439, kar je 41 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 245, kar je 18 več kot dan prej.

Komentarji (2)

Zoran Mavrič (ni preverjeno)

Odlično, saj imamo kolesarski zakon.

Neviden (ni preverjeno)

Kaj ne ,ni neeeeeeeeeedd,kaj soet so prehlajeni,neeeeeeeeeee ni mogoče jooooooooj ,koronca greeeeeee,ha ha ha ni res da ste taku butlu ,da verjamete v prehlad ,ki se je preimenovala v cirono,covid,gripa in podobno sranje.Včasuh so v ßolu manjkali po klasa in pol,,pi pok razreda je bili samo ,še tri leta nazaj ,zaradi gripe pa so vsi preživeli brez panike in cepiva,Zdaj pa je vse to koronca,ha,ha ha,raje napišite ,kaj vse so ugotovili znanstveniki"uradno'je v poskusnem cepivu.Cepljenci se že tresejo kot šiba na vodi,kar bi se jaz tudi,če bi bil tako naiven in se cepul s poskusnim cepivom za katerega ne odgovarja nihče.

Starejše novice