Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je podpisal sklep, s katerim se datum veljavnosti mesečne enotne vozovnice za mesec oktober, november in december 2020 ter mesec januar 2021 podaljšuje do konca letošnjega februarja.

Kot so spomnili na infrastrukturnem ministrstvu, je vlada z odlokom od 16. novembra do 14. decembra lani ustavila izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem in železniškem prometu.

Potnikom, ki niso uporabljali vozovnice, bodo skladno z Vrtovčevim sklepom zagotovili vračilo kupnine za neizkoriščene enotne polletne in letne vozovnice.

Za imetnike polletne subvencionirane vozovnice se je datum veljavnosti novembrske vozovnice podaljšal do konca februarja. Na kartico imetnika bodo naložili kupnino za neizkoriščeni vozovnici za december in januar.

Za imetnike letne subvencionirane vozovnice bodo na kartico naložili kupnino za neizkoriščene vozovnice za mesece november, december in januar, imetnikom letnih enotnih vozovnic pa bodo na kartico prav tako naložili kupnino za neizkoriščene vozovnice za november in december ter januar.

Po pojasnilih ministrstva se bo kupnina za neizkoriščene vozovnice zapisala na kartico IJPP do 9. februarja.

Od tega datuma naprej bo na prodajnih mestih prevoznikov z IJPP kartico in osebnim dokumentom možno urediti izplačilo celotnih sredstev.

Potniki, ki bodo želeli nakazilo celotnih sredstev na njihov tekoči račun, bodo na prodajno mesto prevoznika predložili izpolnjen obrazec iz priloge sklepa, IJPP kartico in osebni dokument.

Ob tem so dodali, da potnik ne more uveljavljati vračila kupnine enotne vozovnice za obdobje podaljšanja vozovnice.

Starejše novice