Maribor, vir: Neurje.si, foto: Damjan Godec.
Po jutranjih nevihtah, ki so zajele državo, tudi popoldne burno vremensko dogajanje.

Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes popoldne napovedala možnost posameznih ploh in neviht. 

Po hitrem prehodu jutranjih padavin se temperature spet dvigajo, kar pomeni, da bo na voljo tudi več konvektivne energije za razvoj neviht, so opozorili vremenoslovci na Neurje.si, ob tem pa dodali, da so pogoji za nastanek neviht izrazitejši

 

 

V popoldanskih urah lahko zopet pričakujemo nov razvoj nevihtnih celic nad Avstrijo, ki bodo potovale v smeri jugovzhoda.

Možni bodo močni nalivi, sunki vetra ter ponekod tudi toča

Območje zarisano z oranžno barvo predstavlja, kjer se lahko razvijejo močnejše nevihte.

»Možni bodo močni nalivi, sunki vetra ter ponekod tudi toča. Stanje se bo proti večeru hitro umirilo,« so še zapisali na Neurje.si

Nestabilno vreme tudi v prihodnjih dneh

V ponedeljek in torek bo prevladovalo sončno vreme. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo v ponedeljek popoldne predvsem na severu nastalo nekaj ploh ali neviht.

V torek pa se bodo popoldanske plohe in nevihte iznad severne Slovenije zvečer razširile nad večji del države in v drugem delu noči na sredo ponehale.

»V sredo bo na nebu več oblačnosti, popoldne bo nastalo še nekaj ploh. Posamezne plohe in nevihte bodo nastajale tudi v četrtek tekom celega dne. Temperature bodo vse dni gibale večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija,«  napoveduje agencija za okolje. 

Tudi v petek in soboto nas čaka slabo vreme, ko bodo padavine najpogostejše.

V soboto nas bo prešla hladna vremenska fronta. 

Starejše novice