Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 1. februarja, opravili 17.143 PCR in 96.160 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 23.433 novih okužb, gre za 136,7-odstotni delež okužb, če gledamo samo PCR testiranja.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 15.585 PCR testiranjih potrdili 11.810 novih okužb. Šlo je za 75,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 186.695 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 929 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 929 covidnih pacientov, od tega je 132 pacientov na intenzivni negi, 797 pa na navadnih oddelkih.

Po zadnjih podatkih je zaradi covida hospitaliziranih 520 bolnikov, s covidom oziroma drugih bolezni pa 409 bolnikov. 

Na intenzivni negi je tako 113 bolnikov zaradi covida, 19 oseb pa s covidom in drugih stanj. Na navadnih oddelkih pa je hospitaliziranih 407 bolnikov zaradi covida, 390 posameznikov pa s covidom.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 12 smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je skupno umrlo že 5888 oseb s covidom.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hugolina (nepreverjen)

Bolano, skregano z logiko in matematiko. Banana država

Danvid (nepreverjen)

Ne ga srat'od kdaj se je štelo število prehladov, ha, ha, če bi šreli 5 let nazaj prehlade bi bilo podobno.
VI niste normalni.

Surfeiter (nepreverjen)

Noben rekord ... do sedaj so šteli le rezultati PCR testov, in od 01. februarja tudi hitri testi ... težko za razumet, res! ... pa dobro, ljudje božji, kaj ste že čisto ponoreli?

SLO (nepreverjen)

Eto dokaz koliko so ti hitri testi netočni. Kar 100% več okuženih od prejšnega tedna, ko za statistiko ni veljal le hitri test. Glavno da se za takšne netočne teste troši in da bo gospodarstvo in psiha državljanov na dnu!

Starejše novice