Slika je simbolična.
Vlada je sprejela spremenjak odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo. Ta odlok pa prinaša kar nekaj sprememb.

Tako je vlada, poleg rdečega in temno rdečega, uvedla še oranžni in zeleni seznam držav. Vse tretje države, ki niso izrecno navedene na zelenem, rdečem in temno rdečem seznamu, spadajo med oranžne. 

Prav tako se negativni PCR test podaljšuje na 72 ur od odvzema brisa, pri negativnem hitrem antigenskem testu pa ostaja 48 ur. 

Za prihod iz rdečih in temno rdečih držav se ob vstopu v Slovenijo zahteva predložitev testa PCR, oseba pa se nato napoti v karanteno domov.

Karantena pa ne velja za cepljene in prebolele osebe, ki lahko v Slovenijo vstopijo, če predložijo potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potredilo o cepljenju za prebolevnike. 

Pri dosedanjih izjemah pa ni sprememb. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Prejšnji ukrep (dokazilo o vsaj 5dnevnem bivanju) je veljal 9 dni ... picka vam materina, od osamosvojitve do danes je brez dela ostalo na tisoče nič krivih, pridnih, lojalnih delavcev ... v stečaj, beri: krajo, je šlo ne vem koliko podjetij ... prodale, beri: pokradle, so se banke ... NOBEDEN ni odgovarjal, nobeden ni izgubil službe, vsi še vedno sedite v foteljih, v klimatiziranih pisarnah in zahtevate, da vam dnevni gasterbajteri iz Avstrije preko plačil davkov gori zasluženega denarja plačujejo fojtranje vaših debelih, nesposobnih riti ...
BO OB TEJ NOVI ŠLAMASTIKI SLUČAJNE VLADE KDO ODGOVARJAL? BO KDO ZGUBIL SLUŽBO? Ne, ne bo ... nabijem vas ...

Starejše novice