Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Četudi bo danes v večjem delu države, pa bi se lahko že v noči na torek zbudili v zasneženo jutro. Napovedi še niso povsem enotne, a je jasno, da se je obdobje nadpovprečno toplega vremena zaključilo.

Danes bo oblačno, dež bo zajel večji del Slovenije, pri čemer bo manj dežja v severnih krajih. Predvsem na jugozahodu bodo možne tudi nevihte. Popoldne bo dež oslabel in do večera ponehal, od zahoda se bo jasnilo.

Najvišje dnevne temperature bodo od sedem do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

V soboto dopoldne se bo od juga pooblačilo, popoldne bo občasno ponekod rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od štiri do devet, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

A na naše kraje priteka vedno hladnejši zrak, zato ni izključeno, da tudi pri nas v teh dneh zapade prvi letošnji sneg.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Se bomo v nedeljo zbudili v snežno jutro?

Evropa se počasi, a vztrajno ohlaja. V prihodnjih dneh bo občutno hladnejši zrak preplavil tudi naše kraje, s tem pa se bo zaključilo dolgo obdobje nadpovprečno toplega vremena, ki neprekinjeno traja že od četrtega oktobra, pa med drugim poroča Meteoinfo Slovenija.

Tako napovedujejo, da bo ohladitev dovolj izrazita, da bo v prihodnjih dneh tudi nekatere evropske nižine pobelil sneg. Snežilo bo v vzhodni Evropi, kjer lahko lokalno zapade več kot 20 centimetrov snega.

Nekaj snežink bo doseglo tudi srednjo Evropo, na južno stran Alp pa se bo občutno hladnejši zrak spustil v noči na nedeljo

Napovedi, do kam natančno bo segel njegov vpliv, se med seboj še nekoliko razlikujejo, a v primeru padavin bi se lahko v nedeljo tudi pri nas zbudili v belo jutro.

Največ možnosti za nekaj centimetrov beline imajo kraji, ki ležijo vzhodno od Ljubljane, napoveduje Meteoinfo Slovenija. 

Pri tam pa nas bo še ena fronta s padavinami in precej nizko mejo sneženja najverjetneje prešla v torek čez dan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice