V času epidemije koronavirusa se je na spletu oblikovalo več peticij. Tako se je na eni strani oblikovala peticija v podporo vladi kot tudi peticija, ki poziva vlado k odstopu.

Peticijo, ki vlado poziva k odstopu in jo je ustvaril Miro Drobne, je podpisalo 10.600 ljudi. V peticiji opozarjajo na razkritja glede nabave zaščitne opreme, pa tudi odnos do novinarstva in opozicije.

Na Facebooku je bila oblikovana tudi skupina v podporo Ivanu Galetu iz Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve, ki je v oddaji Tarča na TV Slovenija opozoril na domnevne nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme v času epidemije. Skupina šteje 74.000 članov. 

Nastala tudi peticija v podporo vladi

Na drugi strani je peticijo z naslovom Potrebujemo vlado, ki zna in zmore - in taka vlada potrebuje nas! po besedah ene izmed prvopodpisnic Metke Zevnik do zdaj podpisalo 15.000 ljudi, poroča STA, četudi podatki o podpisih niso javno dostopni.

V peticiji v podporo vladi, njeni prvopodpisniki ugotavljajo, da se je vlada uspešno spopadla z epidemijo koronavirusa in da je v dveh mesecih naredila veliko za skupno dobro.

Vlada je po njihovem mnenju v izredno težkih razmerah hitro in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je ni bilo, izvajala potrebne varnostne ukrepe ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov in gospodarstva. 

A ob tem podpisniki tudi opozarjajo, da boj s koronavirusom še zdaleč ni dobljen. »Slovenija v naslednjih mesecih nujno, bolj kot kadarkoli po osamosvojitvi, potrebuje sposobno in močno vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z zahrbtno epidemijo ter učinkovito in solidarno reševala težke socialne in gospodarske posledice epidemij,« so zapisali.

Ob podpisu peticije je mogoče potrditi tudi udeležbo na množičnih vseslovenskih shodih, ki jih nameravajo avtorji peticije pripraviti takoj, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale.

Komentarji (3)

Danvid (ni preverjeno)

10.0000 proti ni Slovenija.
Čeprav tudi jaz nisem nek oboževalec nove vlade
mislim, da je najboljša za današnji čas.

Odstop vlade bi (ni preverjeno)

bila pozitivna sprememba in korak naprej.

In reply to by Danvid (ni preverjeno)

Cogo (ni preverjeno)

Mislim, da boste levački morali še en lep cajt nabirat, da pridete vsaj na kakih 300.000 podpisov, potem boste pa morali počakati še na volitve.

Starejše novice