Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Številne osebe so bile žrtve zlorabe turističnih bonov. S pomočjo lažnih informacij so ukradli njihove podatke in izkoristili njihove bone.

Policisti bovške policijske postaje so bili v drugi polovici leta 2020 s strani enega od oškodovancev obveščeni, da je njegov turistični bon nekdo že izkoristil, čeprav ga oškodovanec sam dejansko ni uporabil.

Kaj so ugotovili? 

Osumljenca v okviru navideznega poslovanja z vrednostnimi papirji pridobivala osebne podatke ljudi

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti Policijske postaje Bovec ugotovili, da sta dva moška, stara 57 in 32 let, od oškodovancev, predvsem starejših oseb z različnih območij po Sloveniji v okviru poslovnega svetovanja in izvajanja prodaje vrednostnih papirjev spotoma pridobivala, v posameznih primerih tudi fotografirala osebne podatke.

Pridobljene podatke sta nato posredovala enemu od ponudnikov turističnih storitev na Gorenjskem in jih izkoristila.

Osumljen tudi lažni ponudnik turističnih storitev

Poleg zgoraj omenjenih osumljencev so ovadili tudi 47-letnega moškega, ki se je predstavljal kot ponudnik turističnih storitev in ponarejal podatke ljudi ter unovčeval turistične bone. 

Ugotovili so, da je v evidenco gostov lažno vpisoval nastanitve oškodovancev, ki jih v resnici ni bilo, pri čemer je na listinah za potrditev unovčitve bona ponarejal tudi njihove podpise. Za neobstoječe nastanitve prav tako izdajal lažne račune

Enake zlorabe turističnih bonov naj bi izvajal tudi 27-letni moški na območju Gorenjske.  

Preiskali kar 104 tovrstna kazniva dejanja, skupno oškodovanih 25 oseb

Bovški policisti so preiskavo uspešno zaključili v prvi polovici januarja 2022. Preiskali so kar 104 tovrstna kazniva dejanja zlorabe pri unovčevanju turističnih bonov

Skupno je bilo glede unovčevanja turističnih bonov oškodovanih 25 oseb. Večina oškodovancev je z območja Severne Primorske, nekaj pa tudi iz preostalih delov Slovenije.

Osumljenci so si s takšnim nezakonitim početjem pridobili za približno sedem tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice