Trgovine bodo razen nekaj izjem zaprte tudi jutrišnjo nedeljo. Kako bo prihodnji konec tedna, medtem še ni znano, saj predlog sedmega protikoronskega zakona, ki predvideva izjemi, še ni bil potrjen.

Trgovine bodo jutri, zaradi letos potrjene novele zakona, ki je z nekaj izjemami prepovedala obratovanje trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh, zaprte, kljub načrtovani izjemi 27. decembra in 3. januarja.

Izjeme so prodajalne s prodajno površino do 200 kvadratnih metrov na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah. Prav tako so lahko odprte preostale manjše prodajalne s površino do 200 kvadratnih metrov, če delo v njih opravljajo nosilci trgovinske dejavnosti oziroma njihovi zastopniki, lahko pa tudi dijaki, študenti in upokojenci.

Čeprav morajo biti trgovine ob nedeljah torej zaprte, je vlada v predlogu sedmega protikoronskega zakona predvidela dve izjemi - 27. decembra in 3. januarja. Ker pa bo državni zbor zakon potrjeval šele v torek, izjema za to nedeljo ne bo mogla veljati.

Kako bo prihodnjo nedeljo, prav tako ostaja nejasno. Državni zbor mora namreč zakon najprej potrditi, poleg tega pa je ta določba, kot je v predstavitvi predloga zakona dejal finančni minister Andrej Šircelj, odvisna od epidemiološke slike.

V Sindikatu delavcev trgovine Slovenije nedeljskemu odprtju trgovin v omenjenih dveh izjemah nasprotujejo. Kot so poudarili, interventni zakon ne bi smel posegati v sistemske zakone, ki z obvladovanjem zdravstvene krize nimajo nič, še posebej ne brez socialnega dialoga.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

Janez Janez
Ne vem kako se ti naj zahvalim
Adventni čas je popolnoma drugačen
če vemo da za nas skrbiš ti Janez Janša,
Tako varno se počutim, ko si ti na oblasti
Še moj Dejan Svinjskoglavi je rekel da ti bo za Božič poslal klobaso,
Kako sem drgetala prej pred leti, ko je bila ona zabuhla kura na obasti
za svoj denar in vrednostne papirje na banki, pa mi je vse zjebala,
Pa potem oni klovn, ki je metal puško v koruzo in glej ga zlomka
zaradi te puškine cevi se je pokvarilo kar nekaj kombajnov v Prekmurju,
Sedaj pa mirno spim in se veselim praznikov, ker vem da nas čuvaš ti
dragi naš vladar Janez Janša

Katja7 (nepreverjen)

Tanje
se popolnoma strinjam s teboj
Res je drugačen občutek zvečer iti spat
Če si siguren da nekdo bdi nad teboj

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

A sem tako zanimiva,da mi moras ukrasti moj nick?Bolnik.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

1943-2020 (nepreverjen)

ZIVEL JANEZ JANSA!!!!!!VESEL BOZIC VSEM!!!!!

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Ma si (nepreverjen)

muslimanka ... kakor vozicki

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Kaco (nepreverjen)

Edino pravilno. Vsi bi bili za praznike doma 'le' trgovci bi morali delat. Ne morem razumet, da imajo eni z tem težave. Nujne službe morajo žal res delat.

parsifal (nepreverjen)

žal zaprte? ne me j....ŽAL zaradi tega, ker nekaj brezdelnezev ne bo moglo na spancir? Se avtor clanka vprasal, kaj to pomeni za trgovce in trgovke? A tem ne privosci pravice biti doma cez praznike? Žal zaprte..tudi tretjega januarja so naj zaprte..

Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Gospod Janez Jansa je najboljsi predsednik vlade zadnjih 75 let.!!za boljsi jutri slovenije je edini ki mu je mar!!!!seveda poleg nas stotisocerih ki ga podpiramo!!!!!vesel bozic vsem slovencem in podpornikom nove odlicne vlade!!!!niste sami ampak nas je vecina!!!!

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Ti se spomniš vseh v 75 letih? Haha. Na zadnjih volitvah je bilo okrog 1 700 000 vol. upravičencev. SDS vernikov je bilo okrog 230 000 glasov. Če uporabiš osnove matematike je to približno 13,5 %. Toliko dejansko podpira JJ.

In reply to by Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Starejše novice