vir: Slovenska vojska
Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske so julija poletele na pomoč 77-krat.

23-krat na pomoč v gore, 48-krat so poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in 6-krat za prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 85 poškodovanih ali obolelih in skupaj naletele 94 ur.

vir: Slovenska vojska

Tako so dežurne posadke 151. helikopterske eskadrilje Slovenske vojske letos poletele na pomoč že 359-krat, od tega so 70-krat posredovale pri reševanju v gorah, 257-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, 29-krat za prevoz inkubatorja in 3-krat sodelovale pri gašenju požara.

Pri tem so prepeljale 372 poškodovanih ali obolelih oseb, na pogorišče odvrgle 75.000 litrov vode in skupaj naletele 441 ur.

vir: Slovenska vojska; Bell -412

Poleg reševanja v gorah in na težko dostopnih predelih opravlja dežurna posadka tudi prevoze helikopterske nujne medicinske pomoči in inkubatorjev, saj je prav hitrost pri reševanju največkrat ključna za ohranitev najpomembnejšega - človeškega življenja.

Slovenska vojska izvaja naloge reševanja s helikopterji Bell - 412 in Cougar AS AL 532, ki so za ta namen opremljeni z elektromotornim vitlom, ki omogoča dvig poškodovancev in reševalcev v helikopter, ter osnovno opremo za oživljanje.

vir: Slovenska vojska; Cougar AS AL 532

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Koliko krat so peljali Pahorja,Janšo in ostale politike na prireditve in proslave ?
Pahor je bil v MB najmanj 5x letos .

Starejše novice