Slika je simbolična.
V zadnjih dneh so številni postali žrtev prevare. Po pošti so prejeli paket, nato se je zgodilo …

Po družbenih omrežjih so zaokrožile objave o nategih, ki se jih v zadnjih dneh poslužujejo goljufi. Pri tem izkoriščajo, da mnogi v tem prazničnem času nakupujejo prek spleta. 

Mnogi so postali žrtve goljufij, ko so prejeli pakete, ki jih sploh niso naročili in za katere je bilo treba plačati odkupnino. Ker niso bili pazljivi, so plačali zahtevan znesek in ostali brez denarja. 

Ko so želeli pošiljko vrniti, ni bilo nikjer zapisanega naslova pošiljatelja. 

Zaradi goljufije ob 50 evrov

»V moji odsotnosti je poštar dostavil na moj naslov paket v vrednosti okoli 50 evrov, ki ga je moja 83 let stara mati prevzela in v dobri veri, da gre za paket zame, ki sem ga sam naročil, tudi plačala,« je zapisal uporabnik družbenega omrežja Facebook. 

Dodal je, da paketa ni naročil, ko je pošiljko odprl pa v njej našel poceni kitajski grelec, ki niti približno ne stane toliko. 

»Seveda se ne da nič rešiti, ker mojstri pošljejo zadevo brez naslova in če ujamejo žrtev nepripravljeno, kot je bila moja mati, se zadeva perfektno zlije v popolno prevaro,« je še dodal. 

48 evrov za cenene copate

Na Facebooku je podobno izkušnjo delila še ena uporabnica, ki je močno preplačala cenene copate. Za paket je plačala 48 evrov.  

»Zdaj so začeli pošiljati lažne pakete, čeprav nič ne naročiš, ampak če nisi pazljiv, se vseeno zgodi, da pač prevzameš, ker misliš da je mogoče naročeval partner/mama/oče,« je zapisala. 

V obeh primerih je kot pošiljatelj navedeno podjetje Packeta International s.r.o. A kot je razvidno iz njihove spletne strani, gre le za distribucijsko podjetje, ki olajšuje pošiljanje paketov spletnim trgovinam.

Kot je zapisala avtorica Facebook objave, je zraven paketa sicer napisan kontakt za pritožbe, a kot pravi, stran sploh ne obstaja. 

Starejše novice