Slika je simbolična (foto: Mediaspeed).
Po več kot 20 letih se z radijskih valov umika priljubljena voditeljica Veronika Kostanjevec Žajdela.

Veronika Kostanjevec Žajdela, priljubljena radijska voditeljica, se po dvajsetletni karieri poslavlja z radijskih vod. 

Žajdela je v zadnjih desetih letih poslušalce zabavala na Radiu Si ter v oddaji Dobro jutro, pred tem pa delovala v okviru ekipe Radia 1

Sedaj pa se je odločila, da je pravi čas za spremembo - podaja se namreč v ustvarjanje na YouTubu, ki ji osebno deluje kot velik izziv. 

Slovo z radia, televizija ostaja 

Voditeljica je dolgo časa delovala na radiu - sprva kot del ekipe Radia 1, nato pa na Radiu Si

Radijsko delo je opravljala med vikendi, tekom tedna pa delala tudi na televiziji, in sicer ste jo gledalci lahko spremljali v oddaji Dobro jutro. 

Službo je sicer rada opravljala, a je kmalu ugotovila, da ji ustvarjanje na YouTubu prinaša še večje veselje

»Spoznala sem, da, dlje, kot sem na YouTubu, bolj mi je v veselje, zato bi mu rada posvetila več časa. Po več kot 20 letih radia in televizije sem tako morala nekaj spremeniti,« je za Žurnal24 dodala Kostanjevec Žajdela. 

Sicer se Žajdela ne poslavlja povsem, saj se, kot pravi, televiziji še ni pripravljena odreči. Poslavlja se torej zgolj z radijskih valov, pri čemer več ne bo vodila programa, vseeno pa se bo za Radio Si še naprej javljala s filmskih festivalov. 

Zadnji dan prejšnjega leta je bil tako zanjo tudi zadnji dan vodenja na radiu. 

»Šla sem, ker sem našla nove izzive na YouTubu, ki mi predstavlja zares velik zalogaj, saj vse naredim sama. Najdem zgodbo, posnamem, montiram, postavim sceno ... To zahteva čas,« je za Žurnal24 povedala Kostanjevec Žajdela.

Kaj pa želi doseči z Youtubom? 

Kot pravi, je to zanjo platforma, ki ji omogoča sprostitev ustvarjalnosti

»Predstavlja mi mesto, ki mi omogoča kreativno ustvarjanje. V današnjem času je pozornost usmerjena v to, da se ustvari čim več, in to čim prej. 

Če želiš biti kvalitetno kreativen, potrebuješ čas. Ker so vsebine od A do Ž sad mojega dela, lahko svojo kreativno plat na tej platformi res dobro izžamem,« za Žurnal24 dodaja Veronika. 

Kot dodaja nekdanja voditeljica, pa seveda ne bo imela nič proti, če bo kanal pridobival na prepoznavnosti. 

Komentarji (3)

mbb (ni preverjeno)

Kdo je ta luzerka ? Spet neka vplivnica ?

Mb-11 (ni preverjeno)

Veronika ne nooo paa zakaaaj?

Politik (ni preverjeno)

Problem nastane,ko te bodo nehali gledat,takrat boš klečeplazla nazaj'pa vendar v sloveniji in na omrežju je toliko butcev,da se zaenkrat ne rabiš bati neogledom.

Starejše novice