Na pomoč so priskočili svojemu daleč največjemu oboževalcu ...

Ravno prejšnji teden je lastnik priljubljenih restavracij z burgerji Primož Novak osupnil slovensko javnost z ostrim zapisom, s katerim je izrazil obup nad razkorakom med zasebnim in javnim sektorjem pri nas. No, tokrat pa so se pri Lars and Sven burgerjih izkazali z dobrodelno noto.

Kot so zapisali na družbenem omrežju, so na pomoč priskočili njihovemu daleč največjemu oboževalcu, 20-letnemu Benjaminu iz Murske Sobote, ki trpi za cerebralno paralizo V. stopnje in simptomatsko epilepsijo z motnjo požiranja.

Beni napravo že uporablja

Tako na vseh svojih lokacijah zbirajo L&S žetončke za nakup naprave za aktivno in pasivno gibalno terapijo Benijevih rok in nog. Napravo so sicer Benjaminu že priskrbeli, saj so se s Soča oprema dogovorili za obročno plačilo.

Celotna donacija z davkom na dodano vrednost znaša 4.127,20 evrov. Ob tem so izrazili začudenje, da so zdravstveni pripomočki obdavčeni z višjo stopnjo davka na dodano vrednost.

»Po našem mnenju bi tako ali drugače za nakup moral poskrbeti Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kamor zaposleni vplačujemo svoje prispevke. A morajo družine vse to kupovati same ali z donacijami, za opremo pa si država vzame še najvišjo davčno stopnjo,« so zapisali v komentarju pod objavo. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dtt (nepreverjen)

Je bilo treba nekaj narediti, potem, ko je dal gazda nekaj izjav, ki so ga udarile po žepu...
Ne glede na prozornost - pohvalno.

Starejše novice